Jednoduché hruškové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenZ rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
Na tento dortík můžeme využít z mrazáku všechny zbytky ovoce ze zahrádky, nebo si ovoce koupíme. Množství ovoce i smetany si můžeme měnit dle svých potřeb. Na tomto…
Očistenú tekvicu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, kapustu nakrájame na rezance, cibuľu na mesiačiky, papriku na menšie kúsky.Všetko dáme do misy, mierne posolíme a…
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete…
Smetanu smícháme s tymiánem a muškátovým oříškem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky.Listové těsto rozložíme na plech a potřeme ochucenou smetanou. Necháme nepotřené pouze…
Pokud nevíte, jak připravit cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku, provoněném vínem a bylinkami. Marinovaná ve směsi aromatického koření, vytvoří společně s lehkým…
K dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Tento výborný dezert připravíme během chvilky. Jemný pudinkový krém ochucený banány a sladkým kaki můžeme podávat ozdobený kopečkem šlehačky a posypaný strouhanou…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Chystáte slavnostnější večeři a nevíte jaký předkrm zvolit? Sáhněte po terince, která nemusí být nutně jen masová, připravit ji můžete i z kozího sýra a sušených rajčat.…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…
Ovocné poháry se dají připravit z různých druhů ovoce, vyzkoušejte i tyto podzimní ze švestek. V kombinaci s tvarohovým krémem a perníčky budou jistě chutnat báječně.…
Různé ovocné poháry se připravují nejen pro dny sváteční, ale taktéž i všední. U těchto jablečných pohárů jistě uvítáte rychlou přípravu, skládají se pouze z jablek…
Zapečené kuřecí maso se sýrem je skutečná rychlovka. Navíc je to jídlo velmi variabilní. Můžeme měnit koření i druhy sýra. Pokaždé bude mít pokrm jinou chuť a pokaždé…
Řezy s podkladem z křehkého lineckého těsta, plněné vláčnou smetanovou náplní, která v sobě ukrývá ovoce podle vašich preferencí. Na povrchu je opět vrstva křehkého…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Oblíbeným masopustním, nebo také velikonočním, cukrovím jsou fánky, zvané též boží milosti a připravují se jako pohoštění pro koledníky. Většina z nás je zná smažené,…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Připravte k nedělnímu odpolednímu mlsání řezy z křehkého lineckého těsta s jemnou broskvovou náplní a čepicí zapečené krémové vrstvy ze zakysané smetany. Rozležením v…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Ovocné knedlíky připravujeme zejména v létě na mnoho různých způsobů. Čerstvé jahody můžeme tak díky tomuto receptu zabalit do bramborovo-tvarohového těsta. K nim pak…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Apfelschorle – nejlepší střik pro horké letní dny. Co potřebujete na oblíbený rakouský a německý nápoj?
Velikonoce na talíři: Co jíst na Zelený čtvrtek, který vlastně zelený být neměl?
Svatomartinské akce: Kam zajít na kaldoun, kam na husičkový guláš a kde mají nejlepší lokše?