Jablkové hrnkové lívanečky
Recept ještě nebyl hodnocenPodzim a k němu patří sklizeň jablek. Máme pro vás skvělý tip, jak je zpracovat. Vyzkoušejte tyto lívanečky, ať už ke snídani či svačině. Nastrouhaná jablka jim dodají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podzim a k němu patří sklizeň jablek. Máme pro vás skvělý tip, jak je zpracovat. Vyzkoušejte tyto lívanečky, ať už ke snídani či svačině. Nastrouhaná jablka jim dodají…
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a…
Skvělý jarní salát, který zvládnete připravit během chvilky. Připravujete-li salát předem, promíchejte ho s dresinkem až těsně před podáváním. Pokud použijete majonézu,…
Jednoduchý recept, který zachrání každý večírek, ale posluží i hladovcům ke svačině nebo k večeři. Hermelínová pomazánka patří ke stálicím české studené kuchyně. Stačí…
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte,…
Přemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc…
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Perkelt je pokrm původem z Maďarska, ale našel si své místo i v naší kuchyni. Kostky vepřového masa restované na základu z cibule, s pořádnou dávkou koření od papriky,…
Drobné košíčky plné krému a ovoce a želé jsou vítaným a efektním zákuskem na různých oslavách. Korpus tvoří klasické linecké těsto, plněné jsou ochuceným pudinkovým…
Cheesecake s bílou čokoládou je luxusní záležitost, která zaručeně uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tentokrát pro vás máme recept na jeho pečenou variantu. Náplň je…
Sušenky rozdrtit (ručně nebo robotem), smíchat s mandlemi a máslem. Drobenku udusat do dortové formy vyložené peč.papírem a na 180°C péct 8 minut. (Pokud máte sušenky…
Řapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá…
Osvěžující dezert do skleničky si zvládneme připravit během několika minut a stačí nám pár základních surovin. Jemnou chuť zakysané smetany se šlehačkou a vanilkovým…
Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme kuskus, promícháme, opražíme a zalijeme vroucím vývarem. Opět zamícháme, přiklopíme a necháme nabobtnat.…
Víkendový moučník vždy potěší celou rodinu? Vyzkoušejte jednoduchý a lehký dortík s ovocem a želatinou. Křehký nadýchaný piškot s krémem plným tvarohu a s oblíbeným…
Abyste ohromili návštěvu u kávy, nemusíte v kuchyni trávit půl dne. S naším receptem dokážete vykouzlit jednoduchý, ale výborný dezert. Kakaové těsto s jemným pudinkovým…
Máme pro vás tip na koláč, nebo chcete-li buchtu, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce a pusťte se do pečení. Zvládne ho každý a hotovo je za…
Rychlý a nenáročný moučník, který zvládnou i začátečníci. Kefír těstu zaručí vláčnost a jemně nakyslou příchuť a čokoládová poleva jej povýší na pochoutku. Polevu je…
Rychlá a jednoduchá česneková omáčka ke grilovanému masu, nebo zelenině, nás nadchne svou chutí. Z několika málo ingrediencí vznikne výborný doplněk ke grilování.…
Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Jak na nejlepší karbanátky z masa i bez něj? Vláčnost dodají brambory i smetana!
V Prostřeno se bude sekat šampaňské. Sabráž předvede soutěžící vinař Vít. Troufnete si na to podle našeho návodu taky?
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář