Salát ze šruchy
Recept ještě nebyl hodnocenŠruchu dobre umyjeme, necháme okapať - len mladé výhonky a listy. Cibuľu nakrájame na "céčka", osolíme a necháme odstáť. Umyté paradajky pokrájame, tak isto pažítku. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 148 kJ / 35 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,33 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,63 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šruchu dobre umyjeme, necháme okapať - len mladé výhonky a listy. Cibuľu nakrájame na "céčka", osolíme a necháme odstáť. Umyté paradajky pokrájame, tak isto pažítku. …
Cibuľu pokrájame, presolíme a necháme odstáť, zmäkne a je jemnejšia. Šruchu nazbierame v čistom prostredí, namočíme do studenej vody, viackrát vodu vymeníme. Použijeme…
V čistom prostredí nazbierame šruchu, zbierame mladé rastliny, alebo konce starších. Preberieme od nečistôt, namočíme do studenej vody, viackrát premyjeme. Pokrájame na…
Šruchu dobre vo viacerých vodách umyjeme, použijeme len mladé výhonky a prekrájame ich.Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú…
Mladú kapustu pokrájame, tak isto umyté mladé výhonky šruchy a paradajky. Dáme do misy, mierne osolíme, pokvapkáme citrónom a olejom. Zľahka premiešame. Mladé zelí a…
Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.Očistené uhorky pokrájame .Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou…
Lusky očistíme, umyjeme a pokrájame na cca 3 cm kúsky. Uvaríme na skus v slanej vode, scedíme, ochladíme.Šruchu preberieme, zbavíme prípadných nečistôt, viackrát…
Premyjeme šruchu - mladé výhonky a listy, necháme odkvapkať. Tak isto rukolu. Paradajky umyjeme a pokrájame. Dáme do misy paradajky, šruchu a rukolu, osolíme,…
Lusky umyjeme, pokrájame, dáme variť spoločne s očistenými pokrájanými zemiakmi do slanej vody. Múku rozhabarkujeme v smotane, vlejeme a dobre prevaríme. Po vypnutí…
Nazbierame šruchu v čistom prostredí, preberieme, premyjeme, prekrájame. Použijeme mladé rastliny, alebo konce starých, hrubé stonky vyhodíme. Cibuľu nakrájame na céčka…
Mrkvu očistíme, pokrájame, dáme na rozohriaty olej. Osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, sójovku, mierne podlejeme vodou. Varíme na skus. Na záver pridáme prekrájanú…
Fazolky umyjeme, pokrájame, zbavíme príp. vláken, dáme variť do slanej vody. Paradajky umyjeme, pokrájame. Šruchu nazbierame v čistom prostredí, zbierame mladé…
Lusky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a uvaríme na skus v slanej vode. Schladíme studenou vodou. Šruchu umyjeme a pokrájame na menšie kusy, paradajky pokrájame tiež…
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka, ku koncu osolíme, dávame pozor a nerozvaríme.V čistom prostredí nazbierame šruchu - mladé výhonky, umyjeme, prekrájame.Cibuľu pokrájame…
V čistom prostredí nazbierame šruchu, hlavne mladé rastliny, alebo koncové časti starších, preberieme, namočíme do vody a dobre umyjeme. Potom prekrájame na menšie časti…
V čistom prostredí nazbieranú šruchu namočíme do vody, umytú preberieme, zbavím tvrdých stoniek, prekrájame na menšie kúsky.Umyjeme a pokrájame uhorku aj paradajky…
V čistom prostredí nazbierame šruchu - zbierame mladé rastliny alebo koncové výhonky. Namočíme do vody, viackrát premyjeme, prekrájame.Struky umyjeme, pokrájame a…
Tvaroh utřeme s trochou mléka do pěny. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, zamícháme netřesk a saturejku. Podle chuti můžeme zapracovat drobně pokrájenou čerstvou…
Naloženú cuketu vylejeme na sitko, necháme odkvapkať. Vajíčka prekrojíme a vyberieme žĺtky. Šunku a bielka pokrájame na kocôčky a dáme na cuketu. Žĺtka rozotrieme s…
V čistom prostredí nazbierame šruchu, zbierame mladé rastliny, príp. konce starších. Namočíme do vody, necháme odmočiť prípadnú hlinu, premyjeme a necháme odkvapkať.…
Všechny suroviny nasekáme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme šruchu a promícháme s majonézou a jogurtem. Vychlazený salát podáváme jako přílohu.
Šrucha nebo také portulák dovede potrápit nejednoho zahradníka, protože se téměř nezastavitelně šíří. Má ale zajímavou chuť, obsahuje spoustu vitamínů a v tomto receptu…
Šrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Velikonoční rýže jollof: Proč si tuhle africkou specialitu zamilujete a jak ji správně připravit?
5 kroků pro dokonalou „čínu“: Vyzkoušeli jsme smažení jídel a zeleniny na asijský způsob. Dá se to zvládnout bez woku a na indukci?
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní