Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 199 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,45 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 4,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Niečo o šruche:http://www.prostezdravi.cz/antioxidanty-omega-3-vi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2014 11:09
28. 7. 2014 15:59
maris: maruško, mrkni přesně jak vypadá, máš ho tam, vsadím se
28. 7. 2014 15:42
Maris, nájdeš určite aj pred domom na sídlisku, len sa dívaj pod nohy - kraj chodníka atď. Plazí sa to, žiadna vysoká rastlina. Odtrhni lístoček a pocítiš príjemnú sviežu chuť.
28. 7. 2014 15:39
medmic, na jar portulák nerastie. Vtedy v kuchyni často používam napr. žihľavu, púpavu, medvedí cesnak...
28. 7. 2014 14:32
Já jsem zědavá, jestli tu šruchu někdy najdu, abych věděla, jak chutná. Recept se mi moc líbí+
28. 7. 2014 14:24
medmic:
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
28. 7. 2014 13:59
suprová věc, ono se dá jíst mnohem víc různýho plevele a kytek. jenže na druhou stranu je na to nejlepší jaro
28. 7. 2014 11:33
Ivanka, pozeraj okraje chodníkov na prechádzke, okraje cesty, v štrku, škáry, pri plotoch, pri schodoch vonku, všade, kde pečie slnko...listy sú také tlstejšie, hrubšie časti stoniek sa sfarbujú do červena. Samotná rastlina sa plazí po zemi. Lístočky ochutnaj, majú príjemnú sviežu skoro "ovocnú" chuť. Portulák je aj iný - čo je okrasná rastlina v záhrade a kvitnúca farebnými kvetmi, má odpornú horkú chuť. Nezameniť!
28. 7. 2014 10:25
Ivana Ch: jj, mají semínka, vyklíčí rychle asi jako řeřicha.
28. 7. 2014 10:13
Kruci to mě štve, já tu šruchu neznám, už jsem si prohlédla všechny obrázky a u nás jsem jí nenašla. Snad se nechají koupit semínka. Já ji chci.
28. 7. 2014 10:03
Šrucha miluje suché prehriate miesta - okraj chodníkov, kraje vozovky, škáry medzi kameňmi, často je aj vo vinohrade, na cintorínoch, kde sa v podstate nezavlažuje...A v záhrade sa nedá vykynožiť, bojujem s ňou.
28. 7. 2014 07:31
hanes24: Já myslím, že jo, zahradu, louky. Rozroste se jako nezničitelný a všudypřítomný plevel, zeptej se Magdalenky. Roste i mezi nášlapnými kameny na cestičkách mezi záhony. Stačí i aby ho někdo v okolí jednou vysel....
28. 7. 2014 06:55
Šruchl bych si taky, ale neroste mně nikde.
27. 7. 2014 20:16
spagetka:
27. 7. 2014 19:42
Tušila jsem, kdože dal šruchu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 9 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 14 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 59 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Další recepty
Tématické fráze: šrucha zelná recept šrucha zelná šrucha zelná recepty šrucha obecná kytka šrucha šrucha recepty kytka portulaca šrůcha recept štrucha zelná portulaka zeleninová šrucha recepty šrůcha šrucha v kuchyni šruchta zelná recepty jak vypadá šrucha šucha zelná šrucha zelna jako špenát škrucha zelna šruche kytka portulac
Suroviny: cibule, česnek, olej, šrucha zelná, rajče, sůl, pepř
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
15 názorů