Švestková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,25 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,45 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,50 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s medem, v mixéru rozmixujte ořechy, sušené švestky a banán, přidejte hmotu a citronovou šťávu ke žloutkům a pořádně…
na sádle zpěníme cibuli + zelí + cukr - necháme zkaramelizovat, přidáme pokrájené švestky - vodu, ocet a necháme 20min. dusit. Nakonec nastrouháme jablka a dochutíme…
Vyzkoušejte tento výborný dortík bez mouky. Těsto připravíme z pomerančů, vloček, švestek a jablka. Po upečení můžete na povrch nalít vynikající třešňový rozvar, nebo ho…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Slepici si naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu.Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový…
Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet.Na lžíci…
Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…
Smetanu ušleháme do polotuha se 100g cukru a vanilkovým cukrem. Zašleháme žloutky, přidáme mouku smíchanou s mákem a práškem a mléko. Z bílků a zbytku cukru ušleháme…
Vlašské ořechy nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a necháme 10 minut…
Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky, dáme do cedníku a spaříme horkou vodou.Na pánvi rozehřejeme máslo, vysypeme neupravený bulgur, přidáme špatku soli, lžičku medu a…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Všetko premiešame, dáme do namočeného hrnca, do studenej trúby, pečieme cca 60 min, skontrolujeme, prehrnieme, dopečieme.
Kuřecí maso (osolené a opepřené) nakrájíme na kostky a zprudka osmahneme na pánvi se zpěněnou cibulkou a česnekem. Přidáme na nudličky nakrájené sušené švestky. Když je…
kuřecí maso (nejlépe prsíčka) nakrájíme na dlouhé "hady". Naklepeme přes potr. folii a naložíme. Já jsem použila marinádu z oliv. oleje, sojovky, červeného vína,…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Připravujete slavnostní menu, nebo švédský stůl? Pak nesmí chybět jednoduchý, ale chutný předkrm, který naladí chuťové pohárky na další chod. Ideální volbou jsou pečené…
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a prořízneme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky. Maso upevníme špejlí, obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme po všech…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Panádlová neboli žebrácká polévka: O typickém jídle chudých se psalo už v Rychlých šípech
Pažitková omáčka: Rakouská pikantní omáčka s křenem se podobá majonéze a báječně doplňuje šťavnatou hovězí špičku
Nejlepší polevy na cukroví: Jak na hříšně čokoládovou nebo hladkou citronovou?