Ježečkový lilek
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným…
Múku s práškom do pečiva, rozmixované vločky, olej, mlieko a vajcia dobre prešľaháme.Vmiešame na malé kocôčky nakrájaný syr (150 g) a na malé kúsky narezanú šunku.…
Suroviny necháme v pekárně zpracovat programem Těsto. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme, naplníme, zavineme a dáme kynout na bagetový…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari.Po obou stranách potřeme olejem a dáme uložit do lednice. 2-24 hodin.Z rohlíků a petrželky připravíme strouhanku. Lze…
Na rozpuštěném másle orestujeme pórek, papriku a žampiony do měkka. Přidáme olivy, konzervu rajčat, tuňáka, podlejeme lehce vodou, okořeníme dle chuti a dusíme.. Dle…
Brambory nakrájíme na asi 3mm kolečka a naskládáme je do misky na rýži na dno i kolem stěny misky. Osolíme, okmínujeme, posypeme kořením dle vlastní chuti, já použila…
Těstoviny uvaříme podle návodu, pak přimícháme všechny přísady, nadrobno nakrájené párky či uzené maso a po obou stranách pečeme v lívanečníku na malém množství oleje.
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Nejprve si smícháme maso s vejcem, paprikou, papričkami, solí a pepřem. Celer si očistíme a rozkrojíme na šestiny nebo osminy, podle velikosti. Prostředek vykrojíme …
Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky. Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme…
Syr nahrubo nastrúhame, rozdelíme na 4 časti. Panvicu na sucho zohrejeme, do stredu nasypeme nastrúhaný syr - jednu štvrtinu, rozprestrieme. Syr sa začne topiť, bublať,…
Vepřovou kýtu si pokrájíme na 4 silnější plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a slabě z jedné strany potřeme hořčicí. Pokrájíme si předem nadrobno 1/2 pórku a…
Pľúcka zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajíčka, 1 lyžicu majoránky, šafrán, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Dobre premiešame.Zemiaky…
Nejprve si z teplé vody, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek - necháme ho stát alespoň 10 min. Do čisté mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zamícháme a přidáme kvásek…
Troubu si zapneme na 200°C.Z nastrouhané cukety se pokusíme vymačkat co nejvíce vody. Nejlépe to jde přes plátno. A pak ji smícháme dohromady se všemi ostatními…
Troubu si zapneme na 200°C.Z nastrouhané cukety se pokusíme vymačkat co nejvíce vody. Nejlépe to jde přes plátno. A pak ji smícháme dohromady se všemi ostatními…
V pekárně zaděláme těsto smícháním všech surovin. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, z každého utvoříme bochánek, dáme na pečící papír a rukou lehce zploštíme. Každý…
Máslem vymažeme kulatou formu, nejlépe silikonovou (kovovou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, aby neprotékala). Plátky toastového chleba namažeme máslem (ideálně…
Uvaříme těstoviny podle návodu. Šunku nebo maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozpuštěném másle osmahneme šunku/maso, okořeníme a zalijeme smetanou. Necháme…
V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen…
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem. V hlubší pánvi na…
Troubu předehřejeme na 200°C-horkovzdušnou na 180°C. Fotopostup: 1. Cuketu omyjeme a nakrájíme pomocí škrabky na brambory na podélné plátky. 2. Cuketové plátky pak…
Troubu předehřejeme na 200°C-horkovzdušnou na 180°C. Fotopostup: 1. Cuketu omyjeme a nakrájíme pomocí škrabky na brambory na podélné plátky. 2. Cuketové plátky pak…
Doporučím vám jednu věc: mějte všechny suroviny přichystané u ruky, neb to pak jde doopravdy rychle. Na středním plameni sporáku a lžičce másla si osmahněte na jemno…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Přidáno 8. 6. 2024 10:22