Začátečnický štrúdl s postupem
Recept ještě nebyl hodnocenJablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Slané koláče z listového těsta obložené zeleninou a sýrem si získávají stále větší oblibu. Těsto si většinou kupujeme jako polotovar, což nám ušetří čas a náplň si vždy…
Ideální kombinaci s nedělní kávou vytvoří závin, plněný tvarohem a meruňkami, provoněný citronovou kůrou a vanilkou. Závin je nenáročný na přípravu a tak ho můžou upéct…
Zapneme troubu na 180°C. Listové těsto rozložíme (pokud není rozválené, rozválíme do velkého čtverce) a rozkrojíme na půl. Obě části pomažeme kečupem, položíme plátky…
Slané košíčky z listového těsta zcela nahradí při oslavách obložené chlebíčky. Mají výhodu, že je můžeme připravit předem a nemusíme je tolik chránit před letním horkem,…
Záviny jsou velmi oblíbeným moučníkem napříč domácnostmi. V tomto receptu na vás čeká závin z listového těsta s ořechovou náplní z vlašských ořechů, které osvěží…
Slané tyčky nemusí být pouze sypané kmínem, mákem, nebo hrubozrnnou solí. Zkuste pro změnu tyčinky z listového těsta obalené dlouhým plátkem hezky prorostlé slaniny.…
Použití listového těsta nám přináší mnoho možností jeho využití. Z tohoto těsta bleskově vytvoříme moučník pro nečekanou návštěvu, stačí těsto nakrájet a naplnit…
Tyto šátečky jsou připraveny z listového těsta a vynikající třešňové náplně. V náplni se skvěle doplňují chutě karamelu, třešňové pálenky a třešní a navíc krásně voní po…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Trubičky, plněné bílkovou nádivkou, jsou lehké jako obláček, ve vašich ústech navodí to pravé nebe v hubě a zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků. Posypané moučkovým…
S podzimem přichází tradiční sběr jablek, proto využijte úrody a upečte si rychlý štrúdl z listového těsta se skořicí. Pokud máte kupované těsto, bude pečení legrace a…
Slané záviny jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Náplň z uzeného masa spojeného s kysaným zelím vytvoří sytou svačinu nebo jednoduchou večeři. Výhodou na pohled…
Listové těsto si rozválíme na tenkou placku. Po vyválení si listové těsto rozkrájíme na pravidelné čtverečky. Čokoládu si rozlámeme na jednotlivá okýnka. ( Pokud děláme…
Čekáte neplánovanou návštěvu a nemáte nic slaného k mlsání? Připravte pizza šneky z listového těsta, které jsou hotové raz dva. Naplnit je můžete uzeninou a sýrem dle…
Moučníky z listového těsta se vždy spolehlivě podaří. Zde je nutné pod poměrně mokrou náplň dát vrstvu ořechů (nemáte-li, stačí strouhanka), aby částečně vlhkost náplně…
Rychlé slané pohoštění, které můžete připravit na jakoukoliv oslavu. Pizza šneky jsou jednoduchá výtečná chuťovka, která potěší všechny vaše hosty. Postačí pár běžných…
Listkové cesto rozvalkáme a narežeme na tenké pásiky.Banany rozkrojíme napolovičky a obalíme v listkovom ceste.Dáme na plech s papierom a potrieme s vajíčkami. Po…
Plát listového těsta rozbalíme, potřeme rozpuštěným tukem a trošku poprášíme solamylem. Pak příčně rozkrojíme na tři stejné obdélníky. Ty položíme na sebe a pevně od…
Máte chuť na sladkou dobrotu ke kávě, ale netroufáte si na listové těsto? Koupíme-li ho hotové, zvládne pak přípravu tohoto moučníku úplně každý. Hotové polštářky jsou…
1. Nakrájíme si asi 3-4 kolečka šunkového salámu, vysočiny, eidamu na kostičky, smícháme s mraženou zeleninou, osmahneme na pánvi, přidáme 4 vejce a usmažíme jako směs,…
Jablka rozkrojíme napůl a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na tenké plátky, které dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme šťávu z půlky citrónu. Necháme přejít varem. Jablka…
V Alsasku na slaný cibulový koláč se slaninou nedají dopustit, nemusíte ale jezdit vůbec nikam, abyste si tuhle lahůdku, která chutná skvěle jak čerstvě vytažená z…
Špenát částečně rozmrazíme a podusíme na teflonové pánvi do měkka, podle potřeby podléváme vodou nebo mlékem. Během dušení přidáme podle chuti česnek, sůl či další…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu
Z farmy na talíř je to pouhých pár kroků...v restauraci Angusfarm.
Křupavé pečené zelí jako originální příloha i lehký hlavní chod: S koprovým dipem tvoří dokonalou dvojici