Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení
Majonéza neboli majolka se dle norem vyrábí z vaječných žloutků, rostlinného oleje, octa a soli. Domácí majonézu ale můžete vylepšit o bylinky nebo třeba česnek podle toho, k čemu budete majonézu podávat. Majonéza je také skvělá na zjemnění kynutého těsta na sladké i slané pečení.
Výroba domácí majonézy
Nejjednodušší domácí majonéza je emulze vzniklá šleháním vaječných žloutků, oleje a trochy soli. Čím déle směs šleháte, tím víc je majonéza nadýchaná a jemná. Čarovat se dá s přísadami, použít můžete třeba mléko nebo – nejlépe domácí – hořčici.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Bílá zelňačka s koprem: Ve vydatné polévce nechybí brambory, výraznou chuť jí dá kopr, ale musí se přidat ve správnou chvíli
Jak doma v troubě upéct jedlé kaštany? Před pečením je dobré namočit je do vody a lepšímu loupání pak pomůže jeden fígl
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice