Sklízejte plodiny ve správném čase, abyste si dopřáli jejich dokonalou chuť
Sklizeň je proces, během něhož sbíráme zralé plodiny a plody ze svých zahrádek. V každém ročním období dozrávají jiné plodiny, a to v čase, kdy mají nejlepší velikost, konzistenci a především chuť.
Sklizeň v jednotlivých ročních obdobích
Každé roční období je ideální pro sklizeň určitého ovoce a zeleniny.
Jaro
- V jarních měsících se sklízejí nebo vysazují různé druhy zeleniny, jako jsou špenát, ředkvičky, salát, čerstvý hrášek a jarní cibule.
- Také začínají sklizně ovoce, jako jsou jahody a maliny, které dozrávají brzy na jaře.
Léto
- Léto je sezónou pro sklizeň mnoha druhů ovoce včetně třešní, borůvek, jahod, broskví, meruněk, hroznů, jablek a hrušek.
- Zelenina, jako jsou rajčata, okurky, papriky a baklažány, dozrává a je sklízena. Na začátku léta se také sklízí česnek, na konci léta pak cibule.
Podzim
- Podzim je sezónou pro sklizeň dalšího ovoce, jako jsou hrozny pro výrobu vína, jablka, hrušky, a také ořechy, jako jsou lískové ořechy a vlašské ořechy.
- Zelenina, jako jsou dýně, červená řepa, brambory, celer a mrkev nebo kukuřice, je sklízena na podzim a často se používá v tradičních podzimních pokrmech.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Zmrzlinovač – pomocník do kuchyně nejen pro horké letní dny
Jak podle cukráře Josefa Maršálka dovést k dokonalosti laskonky a makronky? Fígl je v přípravě italského a švýcarského sněhu
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka