Jak připravit libečkový olej. Dokonale dochutí polévky i marinády na maso
Libeček je naprosto nenáročná bylinka a pěstovat ji zvládne i začátečník. Chutí nám připomíná maggi do polévky. Možností, jak libeček spotřebovat, máme hned několik, jednou z nich je také příprava aromatického oleje.
Libeček je velmi všestranná bylinka, využívaná v mnoha pokrmech. Často nám chutí připomíná maggi, je tedy ideální na dochucení polévek nebo jejich základů. Ochutit s ním můžeme pomazánky, bylinkové máslo nebo také marinády na maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit libečkový olej
- Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Jakmile voda vře, vhodíme do ní libeček a krátce zhruba 30 vteřin blanšírujeme.
- Mezitím si připravíme misku se studenou vodou a ledem. Zblanšírovaný libeček prudce zchladíme v misce s ledem a tím zachováme jeho krásně zelenou barvu.
- Nyní do vodní lázně umístíme menší hrnec a zahřejeme vodu. Do menšího hrnce nalijeme olej a přidáme libeček.
- Olej s libečkem začneme mixovat tyčovým mixérem a po chvilce změříme teplotu. Jakmile teplota dosáhne 70 °C, je čas hrnec odstavit a přelít přes plátno do sklenice, která stojí v ledové lázni.
Libeček můžeme využít ke každodennímu vaření či dochucování oblíbených jídel. Připravit si z něj můžete i výtečnou omáčku.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jak uchovat libeček? Nejchutnější je brzy na jaře. Poradíme, jak listy zpracovat
Jak používat libeček a připravit libečkové pesto. Oblíbená jídla, která dochutíme libečkem - polévky a bramborové či masové pokrmy
Komentáře