Zmrzlina je ideálním sladkým a osvěžujícím dezertem do teplého letního počasí
Zmrzlina je obzvlášť oblíbená během letních měsíců, kdy slouží jako vynikající způsob, jak se ochladit a osvěžit. Mnoho lidí si zmrzlinu užívá na poutích, ve venkovních kavárnách nebo prostě doma na terase. Jste tým kopečková, nebo točená zmrzlina?
Nejoblíbenější druhy zmrzliny
Co se týče zmrzliny, každý má svou oblíbenou, kterou si dává vždycky.
-
Vanilková a čokoládová zmrzlina: Klasické zmrzliny s příchutí vanilky a čokolády jsou oblíbené samy o sobě nebo jako doplněk k dezertům.
-
Ovocná zmrzlina: Vyráběná z čerstvého ovoce, často obsahuje kousky ovoce pro texturu a chutě. Oblíbená je jahodová, citronová či borůvková.
-
Oříšková zmrzlina: Vyráběna s přídavkem různých druhů oříšků, jako jsou lískové oříšky, mandle nebo vlašské ořechy.
-
Zmrzlina podle sladkostí: Oblíbená je zmrzlina s příchutí oblíbených sladkostí, jako jsou například Snickers, Kinder, Kitkat či Oreo sušenky.
-
Ostatní: Mezi další oblíbené zmrzliny patří třeba jogurtová, kávová, mátová či zmrzlina s vaječným likérem nebo se slaným karamelem.
Sorbet vs. smetanová zmrzlina
Rozdílem ve zmrzlinách nejsou jenom příchutě, ale také to, z jakých surovin je vyroben jejich základ. Většina zmrzlin je totiž vyrobeno z mléka nebo smetany, ale můžete si vychutnat také čistě ovocné zmrzliny, které se nazývají sorbet. V každém případě si ji v obou variantách můžete snadno vyrobit i doma. Stačí vám oblíbené suroviny, mixér a mrazák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Moderátor Aleš Háma nabídl vlastní recept na kulajdový toust: Je to delikátní záležitost, říká o pokrmu, který vymyslel
Langoše podle semifinalisty MasterChefa Pavla Berkyho: Zkuste místo eidamu parmezán a přidejte bylinky, radí kuchař
Masopust 2023: Které zvyky a tradice připadají na Tučný čtvrtek či Popeleční středu a kdy se letos slaví