Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Připravujete karbanátky nebo sekanou a došla vám strouhanka? Nevadí - pokud máte doma ovesné vločky, můžete je použít do mleté směsi. Výsledek vás překvapí - maso bude jemné a šťavnaté a rozhodně chutnější.
Mleté maso na karbanátky, sekanou, čevapčiči nebo čufty musíme smíchat se strouhankou, aby se dosáhlo potřebné hustoty masové směsi. Někdy se stane, že zapomeneme strouhanku koupit nebo chceme vytvořit zdravější variantu pokrmu - v tom případě použijeme jemné ovesné vločky.
Mohlo by vás zajímat
Čím nahradíme strouhanku v mase
Je to jednoduché. Strouhanku nahradíme ovesnými vločkami, strouhaným bramborem nebo zeleninou.
- Nejčastěji se používají mleté ovesné vločky. Do masa je přidáme buď předem namočené nebo suché a necháme směs odležet, aby se tekutiny do vloček vsákly.
- S masovou směsí dále pracujeme jako kdybychom použili strouhanku. Karbanátky, sekaná i ostatní výrobky z mletého masa jsou křehké, šťavnaté a mají vynikající chuť.
Zajímá vás, jak se taková sekaná připravuje? V našem video-receptu vám ukážeme přesný postup:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 8 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Komentáře