Co udělat z kadeřávku? Dejte ho do polévky, usmažte karbanátky nebo listy zapečte
Kadeřávek patří mezi košťáloviny a jeho velkou výhodou je mrazuvzdornost. Mrazivé počasí mu nevadí, naopak po přemrznutí získá jemnost. Využití je obdobné jako u jiných druhů kapusty. Vybrali jsme pro vás několik chutných receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kadeřávek je výborný do polévek
Stejně jako další odrůdy kapusty kadeřávek jednoduše zpracujeme do polévek. Nakrájíme ho najemno, aby v polévce nebyly velké kusy. Můžeme ho také po uvaření v polévce rozmixovat. Výborně se doplňuje s bramborovými a luštěninovými polévkami. Na dochucení používáme česnek.
V čem nám kadeřávek chutná
Podobně jako hlávkovou kapustu používáme kadeřávek do zapékaných jídel nebo karbanátků. Obvykle ho nejprve krátce povaříme nebo alespoň spaříme. Do karbanátků listy rozmixujeme, k zapékání je stačí nakrájet. Kadeřávek doplňujeme vejci a sýrem.
Kadeřávek chutná i zasyrova
Pěkné horní listy kadeřávku umyjeme a nakrájíme nadrobno. Pokapeme olejem a posolíme, potom promačkáme a necháme chvíli stát (0,5 hodiny). Listy budou jemné a velmi chutné. Používáme je k posypání namazaného pečiva nebo do salátů. Na přípravu pesta listy kadeřávku nejprve spaříme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kadeřávek vydrží na zahradě až do jara. Správnou chuť získá až po přemrznutí a dobře připravený je chutný i zasyrova
Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Komentáře