Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který se získává fermentací tuku z mléka - smetany. Následuje očkování bakteriemi mléčného kvašení. Výsledkem je sladkokyselá smetana s univerzálním využitím v kuchyni.
Pokud zapomeneme koupit zakysanou smetanu a nemůžeme se bez ní obejít, připravíme si ji sami jen ze šlehačky a citrónové šťávy. Trvá to jen půl hodiny a je hotovo. Poradíme vám, jak na to, abyste byli s výsledkem spokojeni.
Mohlo by vás zajímat
Jak si doma vyrobit zakysanou smetanu
Potřebujeme k tomu pouze dvě ingredience:
- Smícháme 250 ml smetany ke šlehání s citrónovou šťávou z půlky citrónu.
- Misku necháme stát při pokojové teplotě asi 20–30 minut. Směs během té doby zhoustne.
- Přikryjeme ji a uchováváme v ledničce. Odebíráme podle potřeby.
Domácí kysanku můžete používat stejně jako tu koupenou. Pro její snadnou stravitelnost je zejména pro seniory nebo děti daleko vhodnější než tučná smetana.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 6 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 10 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Polský okurkový salát mizeria voní koprem a v létě báječně osvěží. Smetana a citron dodají jemnou a lehce nakyslou chuť
Snadná pomazánka z romaduru je lahůdkou nejen na chlebíčky. Zjemněná tvarohem chutná fantasticky
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku
Komentáře