Modelovací hmotu připravíme také z pěnových bonbonů marshmallow
Pěnové bonbony marshmallow teplem změknou a můžeme je s dalšími surovinami zpracovat na modelovací hmotu podobnou té ze sušeného mléka nebo vařené. Hmota z bonbonů je chutná, hodně sladká a variabilní.
Pokud máme vícebarevné bonbony, pečlivě oddělíme každou barvu zvlášť, protože smícháním barev by výsledek byl nehezky zašedlý. Bílou hmotu získáme z bílých bonbonů. Hmotu z určité barvy není nutné přibarvovat, výsledkem je hezky pastelový odstín.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na marcipán z marshmallow
Využijeme mikrovlnnou troubu.
- K 200 g bonbonů na talíři přidáme šťávu z půlky citronu a zahřejeme asi 20 sekund v mikrovlnce na plný výkon, až se bonbony úplně rozpustí. Pozor ale na připálení.
- Vařečkou potřenou olejem promícháme a začneme přidávat přesátý moučkový cukr. Část cukru lze nahradit práškovým kakaem.
- Když už hmota tolik nelepí, přendáme ji na vál a dále zpracováváme rukama s cukrem na tužší „těsto“.
- Rozvalujeme na válu poprášeném cukrem nebo škrobem či mezi dvěma fóliemi.
- Aby se výrobky leskly, potřeme je stolním olejem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře