Jak dlouho vařit vývar z morkových kosti? Záleží na tom, v čem je budete vařit
Hovězí vývar je hotový zázrak. Přináší našemu tělu celou řadu živin. Jeho příprava je sice časově náročná, ale máme i fígle, jak dobu vaření zkrátit. Poradíme vám, jak postupovat, abyste dosáhli přesně takového vývaru, o jaký usilujete.
Dlouhé a velké hovězí kosti mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik ceněný. Abychom z kostí získali všechny potřebné látky, je třeba je vařit, a to pěkně dlouho a pomalu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit morkové kosti
Vývar můžeme vařit v klasickém hrnci nebo v papiňáku.
- V klasickém hrnci necháme vývar táhnout klidně 5 hodin.
- Pokud zvolíme papiňák, budeme mít hotovo už za 2 hodiny.
Hovězí polévku uvaříte i bez morkových kostí, jak na to vám ukáže následující videorecept. A jaký způsob preferujete vy? Podělte se s námi o své tipy v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře