Špenát si bez česneku těžko představíme. Jaké možnosti má ten, kdo česnek nemůže?
Špenát umí být lahůdkovou zeleninou. Zvláště u čerstvého špenátu stačí rychlé orestování na oleji s plátky česneku a vznikne výborná příloha. Co ale dělat v případě, když někdo česnek nemůže nebo nechce?
Budeme upřímní, česnek do špenátu tak nějak patří, bez něj se zdá, že to není "ono". Přesto můžeme zkusit poradit. Pokud někdo jen nesnáší česnek čerstvý, může použít medvědí nebo sušený, který je k zažívání šetrnější a např. žlučníkáři jej lépe snášejí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit špenát místo česneku
Můžete si vybrat z několika tipů, některé lze různě kombinovat.
- Místo oleje nebo másla použijte nakrájenou slaninu.
- Výraznou chuť může dodat kari koření, mletý římský kmín nebo koriandr. Špenát tím dostane příchuť orientu.
- Jeho chuť vylepší sušená rajčata, pokud nebyla naložená v oleji s česnekem. Přidejte i bazalku, která se k nim hodí.
- Další možností jsou výrazné bylinky jako rozmarýn, oregano nebo estragon.
- Chuť změní i špetka strouhaného muškátového oříšku.
- Zkuste ve špenátu rozpustit některý výrazný sýr.
- Pokud můžete cibulku, tak smaženou nešetřete.
Prostě jde o to, abychom si špenát nemuseli odříkat, když nám chutná a je nám prospěšný. Výborný způsob, jak si užít špenát bez česneku je použití čerstvých listů ve smoothie. Můžeme v něm špenát kombinovat s ovocem nebo jinou zeleninou či bylinkami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Palačinky skvěle chutnají se špenátem a sýrem. Můžeme je dokonce zapékat. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na tuto pochoutku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Komentáře