Očistit dýni a připravit ji k další úpravě zvládne podle našeho videa každý. Cenná surovina se hodí pro mnoho skvělých pokrmů
Dýně jsou chutnou podzimní zeleninou, kterou můžeme skladovat při dobrém uložení řadu měsíců. Během té doby si z dýní postupně připravujeme různé speciality. Nejoblíbenější jsou polévky, ale můžeme zkusit dýni zapékat, péct nebo z ní udělat chutnou pomazánku.
Z dýní uvaříme mnoho dobrot. Používáme dužninu bez měkkého vnitřku s jádry, který musíme odstranit. Kromě dýně Hokkaido, jejíž slupka při tepelné úpravě změkne, je třeba ostatní druhy dýní zbavit slupky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit dýni
Je to snadné a jde to rychle. Pomůže názorné video.
- Dýni oloupeme pomocí škrabky.
- Pak ji rozkrojíme. Když ji rozdělíme na poloviny nebo čtvrtiny, bude se s ní lépe manipulovat.
- Odkrojíme stopku.
- Lžící vydlabeme měkký střed se semeny. Semena můžeme propláchnout, osušit a upražit.
- Dýni nakrájíme na požadovaný tvar.
Z nakrájené dýně se dá připravit mnoho výborných pokrmů, jedním z nich je kandovaná dýně.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře