Jak pokrájet změklá rajčata? Je to jednoduché, s naším tipem to půjde snadno
Rajčata máme rádi čerstvá, jenže když je nestihneme spotřebovat, změknou a již na ně nemáme chuť. Do vařených jídel, případně do salátů, jsou ale vhodná. Poradíme, jak je úhledně pokrájet.
Rajčata v naší kuchyni
Co máte z rajčat nejraději? Málokterá zelenina má tak široké využití v teplé kuchyni, od polévek, omáček, gulášů po zapékaná jídla, nehledě k tomu, že rajčata milujeme i syrová. Jenže zapomenutá změklá rajčata se špatně krájí a nějak se nám do nich nechce. Pomoc je snadná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet změklá rajčata
Po nakrájení i změklá rajčata dobře zužitkujeme. Vyhodit by je bylo škoda.
- Rajčata stačí dát na chvíli do mrazničky, nesmí zmrznout, jen zpevnit, a krájení dobře nabroušeným nožem pak půjde snadno.
- Jinou možností je rajčata dát na chvíli do ledové vody - pokud jsou rajčata určená do salátu, volíme raději tento postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí změklá rajčata
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře