Jak uvařit dobrý boršč a co do něho patří? Nesmí chybět červená řepa. Máme pro vás výborný recept a názorné video
Během chladného období roku nám přijdou k chuti vydatné polévky pro zahřátí a boršč je jednou z nich. Polévku můžeme podávat jako hlavní jídlo, stačí k ní nakrájet pěkně křupavý čerstvý chléb. Polévka chutná výborně i druhý den, když se její chutě ještě více prostoupí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit dobrý boršč
Tuto vydatnou polévku ne každý zná a vaří, pokud ji ale jednou ochutnáme, nejspíš se k ní rádi budeme vracet.
- Na ruský boršč podle našeho receptu potřebujeme 200 g zelí, 200 g brambor, 500 g hovězího masa s kostí, 300 g červené řepy, 5 kuliček černého pepře, 2 ks bobkového listu, 100 g cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 100 g mrkve a 2 stroužky česneku.
- Základem je dobře připravený masový vývar, do kterého přidáme pepř a bobkový list. Maso nakrájíme na kostky.
- Do vývaru přisypeme na kostky nakrájené brambory a zelí nakrájené nudličky.
- Cibuli, mrkev a nastrouhanou červenou řepu osmahneme na pánvi.
- Vše povaříme. Pěknou barvu polévce dodá rajský protlak.
- Na závěr dochutíme česnekem a necháme asi 15 minut stát pod pokličkou.
- Podáváme na talířích s kopečkem zakysané smetany nebo jogurtu, ozdobené nasekaným koprem a petrželkou.
- Uvedený rozpis surovin platí pro 2–2,5 litru husté polévky.
Přesný popis vaření boršče nám ukáže názorné video:
Jak se vaří nejlepší boršč
Pravdou je, že v každé krajině se boršč vaří trochu jinak, proto i jeho chuť může být velmi variabilní, stejně jako chuť naší "bramboračky". Společný je ale základ - maso, zelí a červená řepa. A pokud nejíme maso, tak boršč uvaříme bez masa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře