Jak připravit panna cottu z kokosového mléka? Lehký dezert je hotový za pár minut
Panna cotta je jeden z nejoblíbenějších dezertů na celém světě, je lehký jako pírko a velmi osvěžující. Skládá se ze smetany s cukrem a želatiny. Báječně chutná také, když smetanu zaměníme s kokosovým mlékem.
Panna cottu můžeme připravovat do jakýchkoliv nádob či menších skleniček, pro efektní vzhled lze použít také např. silikonové formičky různých tvarů. Příprava této dobroty je jednoduchá, pouze nás zdrží doba tuhnutí, která trvá ideálně přes noc.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit panna cottu
Na 4 porce tohoto svěžího dezertu budeme potřebovat: 600 ml kokosového mléka, dále 2 plátky želatiny v suchém stavu, 20 g strouhaného kokosu, 2 lžíce medu a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Nejprve si plátky želatiny namočíme do menšího množství vody alespoň na 10 minut.
- Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku a zahřejeme na středním plameni. Je třeba dávat pozor, aby se mléko nevařilo, pouze lehce zahřívalo.
- Plátky želatiny vymačkáme od přebytečné vody a přidáme do mléka společně s medem, kokosem a vanilkovým extraktem.
- Směs udržujeme stále teplou, neměla by nikdy vřít. Důkladně mícháme, dokud se všechno nespojí, trvá to přibližně 5 minut.
- Hotovou směs nalijeme do připravených skleniček a uložíme do lednice vychladit, nejlépe přes noc nebo alespoň na 4 hodiny. Panna cottu můžeme nazdobit ovocem nebo přelít ovocnou omáčkou.
Panna cotta je velmi všestranný dezert, ochutit jej můžeme opravdu čímkoli.
Podle videoreceptu si tuto dobrotu můžete připravit s jahodovým želé.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Komentáře