Jak připravit pařížský krém. Skvěle se hodí na ořechové rohlíčky i do trubiček
Pařížský krém je hutný, s plnou čokoládovou chutí, a je dokonalý na menší zákusky jako jsou ořechové rohlíčky, trubičky či čokoládové řezy. Základem je pařížská šlehačka, do které vyšleháme máslo, díky kterému má i delší trvanlivost.
Ať už připravujeme pařížskou šlehačku či krém, příprava není vůbec složitá a uspokojí především milovníky čokolády a kakaa. Krém má temně hnědou barvu a hodí se především na dorty a pařížské rohlíčky nebo také na čokoládové řezy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pařížský krém
Pařížský krém je nadýchaný, s plnou čokoládovou chutí, vyráběný nejčastěji z čokolády nebo také z holandského kakaa a smetany.
Na krém potřebujeme 400 g smetany ke šlehání, dále 100 g másla, 100 g třtinového cukru,160 g hořké čokolády, 80 g kakaa a 1 g skořice.
- Všechny ingredience kromě čokolády smícháme v kastrůlku a na mírném ohni vaříme za neustálého míchání metličkou, abychom krém nepřipálili.
- Do horké směsi nyní přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění, poté krém odstavíme z plotýnky.
- Hotový krém přelijeme do misky a dáme do lednice vychladit.
- Po vychlazení stříkáme krém na vychlazené rohlíčky pomocí cukrářského sáčku, hotové rohlíčky uložíme do lednice na hodinu, aby ztuhly.
- Nyní si rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem (případně s olivovým či kokosovým olejem) a rohlíčky do čokolády namáčíme a opět necháme ztuhnout.
Pojďte si připravit báječný a jednoduchý pařížský krém, který má všestranné využití na plnění zákusků. Které jsou vaše nejoblíbenější zákusky s krémem?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Časté chyby při rozpouštění čokolády: Vyzkoušejte tipy pro dokonalý výsledek
Komentáře