Jak se pozná, že je vánočka hotová? Pomůže jednoduchá rada, abychom vždy určili ten správný okamžik
Vytáhnout vánočku z trouby teprve ve chvíli, kdy je správně propečená, je velmi důležité. Pokud ji z trouby vytáhneme předčasně, a teprve po nakrojení zjistíme, že je uvnitř syrová, pak naše práce přišla nazmar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak určíme, že je ta správná chvíle pro vytažení vánočky?
Podobně jako u pečení bábovky si pomůžeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta. Po vytažení by měla být špejle čistá, bez nalepených zbytků těsta. Pokud je na špejli nalepené těsto, pak vánočka ještě není dostatečně propečená, proto v pečení ještě pokračujeme.
Která část vánočky je na zkoušku špejlí nejvhodnější?
Abychom si při kontrole zbytečně neponičili kůrku na povrchu vánočky, pak je nejlepší špejli zapíchnout do světlejších míst mezi jednotlivými patry vánočky. V těchto místech je vánočka méně propečená, nemá hnědou kůrku a nepoškodíme tolik její vzhled. Špejli směřujeme do středu vánočky a poté ji vytáhneme.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak na to, aby se vánočka dobře propekla a přitom se na povrchu nepřipalovala? Vyzkoušejte jednoduché rady
Komentáře