Jak se tvarují a smaží langoše. Poradíme i začátečníkům
Langoše zná asi každý. Na povrchu křupavá, uvnitř vláčná smažená placka z kynutého těsta bývá často ochucená česnekem, kečupem a strouhaným sýrem nebo kysanou smetanou a sýrem, či dokonce některou ze sladkých pomazánek.
Začátečníci, kteří chtějí langoše připravit doma, mohou tápat, jak je tvarovat a smažit. Pokud zvládnou správně vypracovat a nechat vykynout nelepivé a hladké těsto, není samotné smažení nic obtížného. Máme pro vás několik rad.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se smaží langoše
- Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky o váze asi 40 g.
- Každý bochánek v rukou mezi prsty vytvarujeme do kruhové placky a necháme ještě dokynout. Placka by měla být silná asi 1 cm, při smažení ještě nabyde.
- Rozvalování těsta válečkem je možné, ale správné langoše jsou trochu nepravidelné tvarově i tloušťkou těsta. Velikost placek nesmí být větší než průměr pánve.
- Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Můžeme do něj přidat trochu sádla nebo ztuženého tuku, abychom zpomalili přepalování.
- Správně rozpálený tuk poznáme tak, že do něj vhodíme kousíček syrového těsta a ten se ihned začne smažit.
- Samotné smažení placek probíhá při střední nebo středně vysoké teplotě.
- Placka musí v tuku lehce plavat.
- Placky smažíme z každé strany dočervena.
- Tuk během smažení přidáváme, aby ho bylo stále dost. Malé množství tuku má za následek rychlejší přepalování.
- Usmaženou placku odložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Začátečníkům pomůže i naše názorné video s receptem na jednoduché langoše. Závěrečné ochucení langošů záleží na naší chuti nebo zásobách.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 27 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se tvarují langoše. Zvládnete to snadno a rychle podle videonávodu
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře