Jahodová zmrzlina: Málokdo jí odolá a příprava vůbec není složitá. Naučíme vás ji ze smetany a tvarohu
Lahodná chuť zmrzliny patří nerozlučně k horkým letním dnům. Tolik žádané osvěžení si můžeme buď koupit, nebo jednoduše připravit sami. Není to vůbec tak složité, jak by se mohlo zdát. A domácí je prostě nejlepší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší jahodová zmrzlina
Máme pro vás recept, který si zamilujete. Postup zvládnete velmi rychle.
- Na základní dávku potřebujete 250 g jahod, 250 g tučného tvarohu (ve vaničce), 2 lžíce medu (není nutné), 50–100 g moučkového nebo třtinového cukru, 100 ml smetany ke šlehání a citronovou šťávu.
- Nejprve jahody omyjte a očistěte. Poté je společně s tvarohem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- Přidejte med a cukr. Zašlehejte smetanu.
- Dochutit můžete citronovou šťávou.
- Připravenou ovocnou směs dejte ztuhnout do mrazničky, a to buď do formiček na nanuky nebo do větší nádobky. Na ztuhnutí potřebujete cca 5 hodin. Takhle jednoduché to je.
- Tip: Pokud zvolíte nádobku, doporučujeme zmrzlinu během tuhnutí několikrát promíchat. Nejlépe každou hodinu. Díky tomu získáte tu nejlepší konzistenci zmrzliny.
Pokud si s něčím v postupu nejste jistí, určitě nejprve zhlédněte názorné video. Zmrzlina se vám pak určitě povede.
Sezona jahod sice rychle uteče, ale zmrzlinu můžete připravit i z dalších druhů ovoce. Vyzkoušejte malinovou, borůvkovou, meruňkovou nebo třeba banánovou. Kterou máte nejraději vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Jak připravit nejlepší jahodové knedlíky. Oblíbené recepty z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře
17. 9. 2023 02:35
22. 6. 2023 14:08