Jak udělat z aquafaby čokoládovou pěnu? Jednoduchý videonávod vám poradí
Pokud máte rádi moderní způsob vaření, pak vám jistě neunikla takzvaná aquafaba, která se dá vyšlehat stejně jako bílek, a tak se využívá především k veganskému pečení a vaření. Pokud ji chcete vyzkoušet, s čokoládovou pěnou z aquafaby rozhodně nešlápnete vedle.
Aquafaba je nálev z cizrny (případně i jiných luštěnin), který v současné době představuje velmi moderní surovinu. Aquafaba je zajímavá zejména díky své schopnosti vytvářet pěnu - má vlastnosti podobné vaječnému bílku, díky čemuž skvěle slouží jako náhrada bílků ve veganském vaření a pečení. V našem případě si z ní však připravíme vynikající čokoládovou pěnu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou pěnu z aquafaby?
Lahodnou čokoládovou pěnu z aquafaby si naprosto zamilujete.
- Připravíme si plechovku cizrny a nálev z ní přecedíme.
- Vodu z cizrny následně šleháme asi 20-30 minut.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu a přidáme do aquafaby.
- Zlehka promícháme, dáme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
Kde všude se dá využít aquafaba?
Aquafaba se dá využít všude tam, kam patří ušlehaný sníh z bílků, to znamená například do laskonek, pusinek, bílkové polevy a spousty dalších moučníků.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 19 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 23 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Jak připravit z rajské omáčky polévku? Stačí ji lehce naředit a poté dochutit
Komentáře