Usmažit čínské nudle je skutečně snadné. Nevěříte? Pojďte si připravit jednu porci s námi
Jste milovníci asijské kuchyně? My také. Asijská kuchyně je plná rýže, čerstvých ryb, křehké zeleniny a u nás velmi oblíbených dlouhých nudlí. Pojďme se společně podívat, jak připravit snadné a rychlé smažené nudle.
Jak smažit čínské nudle?
Pokud máte dojem, že se jedná o něco složitého, jistě vás příjemně překvapí jednoduchý postup i skvělý výsledek. Nudle ke smažení by měly zvládnout přehazování a míchání na pánvi, proto vybereme raději delší a silnější.
- V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu.
- Vložíme nudle a necháme je vařit cca 5-15 minut (čas upřesní návod na obalu zakoupených nudlí).
- Nudle necháme okapat a rozpálíme pánev.
- Do pánve dáme olej. Tip: nalijte do pánve celou naběračku studeného oleje, pánev rozpohybujte, aby se olej dostal všude a přebytek z pánve vylijte.
- Nudle smažíme na oleji 2-3 minuty a promícháváme.
Čím doplnit smažené nudle
Samozřejmě přidáme to, co máme rádi např. sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, chilli, zeleninu (např. pórek, cibuli, česnek, pekingské zelí, mrkev), opečené maso aj. Vše musí být předem připraveno, během smažení se jen míchá.
Jak se směs míchá?
Pokud chcete vyzkoušet ideální míchání směsi, připravte si pevnou ruku a naběračku. Uprostřed pánve držíme naběračku a obsah pánve lehce nadhazujeme směrem k sobě přes ní. Můžete to hned vyzkoušet u našeho video-receptu a další pokrmy najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Sójovou k sushi, rybí na závitky a hoisin do masové marinády: Víte, jak používat asijské omáčky?
5 kroků pro dokonalou „čínu“: Vyzkoušeli jsme smažení jídel a zeleniny na asijský způsob. Dá se to zvládnout bez woku a na indukci?
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Komentáře