Vývar, ať už zeleninový nebo masový, dovede vylepšit různá jídla a určitě se v kuchyni neztratí. Hodí se nejen do polévek a omáček
Zeleninový nebo masový vývar, který nespotřebujeme, si uchováme na příště. Dovede totiž výrazně vylepšit chuť a výživnou hodnotu našich jídel.
O tom, jak připravit vývar z masa nebo zeleniny, pojednávají naše další články. Hotový vývar buď hned použijeme nebo zmrazíme na později. Do mrazničky ho uložíme v plastových nádobkách, můžeme použít větší tvořítka na led. Pokud mrazíme vývar častěji, popíšeme si nádobky, abychom hned věděli, z čeho je připravený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí vývar
Chutný vývar se v naší kuchyni rozhodně neztratí. Dá se uplatnit více způsoby, stačí ho vyjmout z mrazničky a použít podle potřeby. Pokrmy budou nejen chutnější, ale i výživnější.
- Vývar se hodí především do polévek. Budou mít výraznou chuť a vůni.
- Použijeme ho také do omáček. Nebudeme potřebovat přidávat koupený bujón v kostkách.
- Vývar využijeme i na přípravu aspiku.
- Můžeme ho použít na vaření rýže, bulguru, pohanky nebo luštěnin.
- Je skvělý k přípravě kuskusu.
- Masový vývar je vhodný na podlévání masa při pečení.
- Pokud si připravujeme suroviny na karbanátky, i zde najde vývar uplatnění - hodí se k uvaření obilovin, luštěnin nebo sojového granulátu.
- Vývar oceníme při přípravě vídeňského bramborového salátu.
Podle následujícího receptu připravíme hovězí na žampionech, s postupem nám poradí názorné video. A určitě do pokrmu využijeme připravený vývar.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Na karbanátky nebo sekanou můžeme použít i jiné suroviny než mleté maso. Určitě ušetříme. A jaké jsou ty nejlepší varianty?
Kuskus máme hotový rychle, snadno a chutně. Jak ho připravit podle sedmi nejoblíbenějších receptů
Zeleninový vývar lze uvařit bez odpadu. Jak využít všechny odřezky zeleniny?
Komentáře