Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky? Poradíme, která je ta pravá
Svíčková, královna všech českých omáček, bývá často podávána při slavnostních příležitostech. Hospodyňky se jí obávají, ale mnohdy zcela zbytečně. O tom, jak ji uvařit, existuje mnoho článků a koluje mezi námi celá řada receptů.
Jste si ale jistí, jakou smetanou do omáčky použít? V obchodě můžete zakoupit smetanu ke šlehání, vysokotučnou smetanu, zahuštěnou neslazenou i slazenou smetanu, sušenou smetanu nebo kysanou smetanu. Která je ta pravá? Poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky
Čím větší máme výběr, tím složitější je zvolit tu správnou variantu.
- Do svíčkové patří pořádná, alespoň 30% smetana. Často se prodává pod názvem smetana ke šlehání.
- Při použití správné smetany je omáčka krémová, hebká a lahodná.
Ať už zvolíte kterýkoli recept, věříme, že bude strávníkům chutnat. Pro inspiraci přikládáme ještě videorecept, kde je postup přípravy svíčkové omáčky ukázán krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře