Den karamelu
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulér je potravinářské barvivo hnědé až černé barvy a karamelové chuti. Pro své vlastnosti se využívá při přípravě sladkého i slaného pečiva, dortů a krémů, při uzení masa, klobás, uzenin a k vylepšení omáček.
Kulér se vyrábí pálením řepného nebo třtinového cukru při teplotě nad 100 °C, ale nejvýše na 140 °C. Při výrobě se používá amoniaku k dosažení tmavé barvy. Kulér je dobře rozpustný ve vodě a svou konzistencí připomíná med.
Kalendář Celý kalendář
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Více o významném dni
Potřebujeme krupicový cukr, který budeme tavit na pánvi:
Kulér má velmi široké využití a doma se rozhodně neztratí:
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Komentáře