Pomelo v kuchyni: Připomíná jemnější grep a jeho chuť je dokonalá
Pomelo je největším citrusovým plodem s vysokým obsahem vitamínů, draslíku a vlákniny. Jeho největší plody mohou dosahovat až 5 kg. Prodává se v síťkách a fólii, protože je velmi náchylné na vysychání.
Pomelo můžete jíst samostatně jako malou svačinku nebo si ho přidat k ranní kaši nebo jogurtu. Je ho však potřeba dobře oloupat - i blanky mezi jednotlivými dílky jsou tuhé a hořké. Jeho chuť připomíná jemnější, nehořký grep.
Mohlo by vás zajímat
Využití pomela v kuchyni
Přinášíme vám několik tipů, jak si užít chuť pomela naplno:
- Zeleninovým i ovocným salátům dodá pomelo svěží citrusový nádech.
- Kůru z chemicky neošetřených plodů použijte jako jednu z ingrediencí do džemů, ale také ji lze využít ke kandování.
- Pokud nechcete bojovat s loupáním, vymačkejte dužinu a připravte si džus nebo dužinu použijte do smoothie, podobně jako tu z grepu.
- Stejně jako z citronů nebo pomerančů, i z pomela je chuťově dokonalá marmeláda, která rozhodně stojí za zkoušku.
- Dokonalého spojení chutí docílíte kombinací čerstvého pomela s grilovaným masem, rybami nebo plody moře spolu s listovými saláty.
Vyzkoušíte některý z našich tipů? Napište nám do komentářů vaše zkušenosti s tímto citrusem a připravte si lahodnou smoothie bowl i s pomelem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře