Jak z kusu masa vytvořit úhledný balíček pomocí kuchyňského provázku
Stáli jste už nad kusem masa a přemýšleli, jak ho před tepelnou úpravou svázat do pěkného tvaru jako to vídáte v televizních pořadech o vaření? Naučíme vás to. Sledujte naše video.
Jeden provázek a dvě ruce
Maso na jednom kraji ovineme začátkem kuchyňského provázku (koupíte v domácích potřebách) a zajistíme dvěma uzlíky. Pak vždy rukou provázek překřížíme na očko, toto očko podvlékneme pod masem, umístíme hned za prvním ovinem a přitáhneme. Podvlékáme provázek vždy na tom kraji, na kterém jsme začínali a postupujeme ke konci. To znamená, že další smyčky klademe směrem od uzlíku k volnému konci masa a snažíme se o pravidelné rozmístění oček.
Dokončení postupu
Po vytvoření a utažení poslední smyčky ještě celý kousek masa omotáme dvakrát příčně, ustříhneme provázek a podvlečením a svázáním s druhým koncem zajistíme proti rozmotání.
Tento způsob nejlépe využijeme u nepravidelného kusu masa, u masových rolád a závitků nebo u masa zabaleného např. do plátků slaniny. Tím z masa nic neodpadne.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Komentáře