4 časté chyby při přípravě tiramisu: Jak chybám předejít, aby byl dezert dokonalý
Tiramisu je původem italský dezert, ve kterém jsou piškoty nasáklé aromatickou kávou a likérem, a vše je doplněné krémem z mascarpone a šlehačky. Během přípravy této dobroty můžeme udělat chyby, které snadno změní výslednou chuť.
Tiramisu je skvělý nepečený dezert, který si mnoho z nás velmi oblíbilo. Na přípravu je velmi jednoduchý, postačí nám několik málo surovin. Ovšem i tento dezert může skrývat jistá úskalí. Poradíme, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat.
Mohlo by vás zajímat
Časté chyby při přípravě tiramisu
I u takto jednoduchého nepečeného dezertu můžeme udělat několik zásadních chyb, které mohou zkazit výsledný dojem.
- Piškoty raději kávou vydatně potíráme místo namáčení. S namočenými piškoty se hůře manipuluje, mohou se rozpadat a také výsledný dezert je až příliš kávový.
- Cokoli budeme míchat s mascarpone, necháme před přípravou venku při pokojové teplotě. Jakmile do krému s mascarpone přidáme něco studeného z lednice, mléčný tuk zatuhne a oddělí se od zbytku krému v podobě malých hrudek.
- Povrch tiramisu sypeme holandským kakaem vždy přes sítko, jinak by se mohlo stát, že dezert posypeme nerovnoměrně a spadnou na něj velké hrudky, které způsobí hořkou chuť.
- Dáváte do tiramisu sníh? Jakmile vyšleháme bílky příliš, začne být sníh tuhý a hůře se spojí se zbytkem krému. To znamená, že v něm bude hrudkovatět a tyto nevzhledné hrudky nepůjdou více rozmíchat.
Pojďte si podle videoreceptu krok za krokem připravit lahodné italské mascarpone zdobené kakaem. Dezert je za chvíli hotový a chutná dokonale. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Komentáře