Lasagne z jedné pánve jsou hitem internetu: Nepotřebujete na ně bešamel, přitom báječně chutnají a hotové jsou do půl hodiny
6. 6. 2023 Ostatní
Italská kuchyně je považována za jednu z nejjednodušších na přípravu. Většinou totiž používá pouze pár surovin, z nichž vytvoříme dokonalý pokrm. Lasagne ovšem mohou být známou výjimkou, potvrzující pravidlo. Existuje však snadné řešení, jak některé postupy přípravy širokých těstovin obejít.
Jednoduché a rychlé
O svou „línou“ verzi oblíbených těstovin se na TikToku podělila uživatelka s nickem @melmelbourne_. Mel na svém účtu nabízí velké množství receptů na pokrmy z různorodých druhů kuchyní. Tentokrát se zaměřila na tu italskou. „Tohle jsou moje lasagne, které se dají připravit na jedné pánvi,“ vysvětlila na sociální síti s tím, že její rodina si tento pokrm zamilovala.
Mohlo by vás zajímat
Rychlá příprava
Pro zjednodušení klasického receptu se Australanka rozhodla z časových důvodů. Své lasagne totiž dokáže připravit za půl hodiny a může si je tak dopřát i jako chutnou večeři uprostřed pracovního týdne. Navíc do jídla používá i suroviny, které jí doma zbyly.
@melmelbourne_ Ingredients 👇 produce supplied by my local Frankston Fresh Market 🙌🏼 500g beef mince 1/2 brown onion finely diced 4 clived garlic minced 1 carrot finely diced 1 bunch broccolini finely chopped 2 cans diced tomatoes 500ml beef stock 1 tbsp italian herbs 1 bay leaf 6 lasagne sheets ( i used GF) 375g ricotta cheese 1 cup pizza cheese blend or cheese of choice Optional- fresh basil leaves #onepanmeal #onepandinner #easydinnerrecipes #familydinnerideas #healthydinnerrecipes #cookwithme #cookingforbeginners #learntocookontiktok #quickdinnerrecipes #aussiefoodie ♬ original sound - Mel | Easy Everyday Recipes
Na přípravu netradiční verze těstovin, pocházejících z italské Neapole, budete potřebovat: 500 g mletého hovězího masa, 250 g sýru ricotta, 3 lžíce olivového oleje, 6 plátků lasagní, ½ cibule, 4 stroužky česneku, italské bylinky, 1 bobkový list, 1 mrkev, 1 brokolici, 2 plechovky krájených rajčat a 500 ml hovězího vývaru.
Jak na to?
- Cibuli, česnek, mrkev a brokolici nakrájejte na malé kostky.
- Na pánvi, nebo v hrnci, který můžete dát do trouby, rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou zeleninu (kromě brokolice) a nechte ji na pánvi změknout.
- K zelenině vložte mleté maso a nechte ho zatáhnout.
- Když zhnědne, přidejte dvě plechovky nakrájených rajčat, brokolici, bobkový list, bylinky a vývar. Vše pečlivě promíchejte.
- Do směsi nalámejte lasagne a znovu zamíchejte. Vařte zhruba 15 minut, aby těstoviny změkly.
- Navrch přidejte ricottu, zasypte oblíbeným sýrem na zapékání.
- Pánev vložte do trouby, na níž navolíte vrchní grilování.
- Když je sýr rozpuštěný a na povrchu zezlátl, vyndejte lasagne z trouby.
- Podávejte ihned, ozdobené například lístky čerstvé bazalky.
Náš tip: Do lasagní se skvěle hodí například gouda. Polotvrdý sýr, proslulý svou bohatou jedinečnou chutí a jemnou strukturo, je jedním z nejoblíbenějších sýrů na světě, tvoří 50-60 % jejich světové spotřeby.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Svatomartinské akce: Kam zajít na kaldoun, kam na husičkový guláš a kde mají nejlepší lokše?
Při příležitosti svátku svatého Martina se koná… Číst více
Ochutnejte mladé víno… Ten správný čas pro svatomartinské nastává 11. 11. v 11 hodin 11 minut
Když vinaři mohou ochutnat a zjistit, jak dopadla… Číst více
Svatomartinské víno 2022: Velký přehled, kde se od zítřka bude koštovat, za kolik letos pořídíte lahvinku a kde bude vypečená husa
Svátek svatého Martina netrpělivě očekávají nejen… Číst více
Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Bábovkové nebo dortové těsto rozdělte na dvě části. Mohou být stejně velké nebo jedna část větší než druhá. Jednu část obarvěte prosátým práškovým… Číst více
Svatý Martin
Svatý Martin bývá uctíván jako ochránce a patron všech vojáků, jezdců, koní, hus a vinařů. Tento svátek je spojen s hodováním a patří k němu velké… Číst více
Jak upéct svatomartinskou husu? Poradíme, jak na to, aby chutnala jako od babičky
Prvním krokem k dokonalé pečínce je výběr masa. Mladší a menší husy mají daleko křehčí a jemnější maso. Starší husa má naopak tužší maso a více tuku.… Číst více
3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce… Číst více
Hostina na svatého Martina: Připravte si husí pečínku, svatomartinské rohlíčky nebo kaldoun!
Na svatého Martina nejlepší je husina, říká jedna… Číst více
9 nejlepších svatomartinských dobrot: Dáte si posvícenské koláčky nebo vinné rohlíčky?
I když byl svátek svatého Martina už ve čtvrtek,… Číst více
Třená mramorová bábovka podle Josefa Maršálka: Vláčný korpus a kombinace čokolády a kokosu dohromady chutnají božsky!
Dozlatova upečená a zasypaná cukrem je… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Oběd na neděli: Jak připravit nejlepší lasagne s boloňskou omáčkou? Chce to dodržet postup!
Čím nahradit ricottu? V dezertech pomůže i mascarpone, ale jsou ještě další možnosti
Porovnání olejů: Opravdu je olivový nejzdravější? A kterému druhu se raději vyhnout?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbená španělská snídaně ze staršího pečiva: Opečený chléb potřený olivovým olejem a rajčaty je levná delikatesa
Jak vybrat kvalitní balené mleté maso? To pravé obsahuje méně než 1 % soli a žádné další přísady, vše najdete na etiketě
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin