Hrušková povidla na koláče
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží i několik let.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.
Na koláče povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2011 00:36
rebeka: už tam jsou, he přišla mi sousedka na kafe, tak jsem se přerušila
16. 8. 2011 22:44
Zdenka1:ty jsou teda výstavní,ty tvoje frgále
16. 8. 2011 22:40
isindy:a kde jsou tvé fotky,he
16. 8. 2011 22:28
přivezla jsem z chalupy tašku padaných hrušek, takže volba byla jasná ...pekla jsem bez jakéhokoli koření, po umletí jsem vmíchala 1 vanilkový cukr, lžičku skořice a pár kapek rumového aroma a právě steriluji je to výborné...už vidím frgál s hruškovými povidly a drobenkou... posílám velký bod a pár fotek
13. 1. 2011 00:02
Holky jsem ráda že se povidla povedla a koláče chutnajíZdeni,díky za fotečku...já když mám hodně sladké hrušky a povidla jsou z nich sladké,tak je před pečením koláčů smíchám s podušenými zavařenými jablky(2 díly hrušek+1 díl jablek).
12. 1. 2011 16:02
Na podzim jsem zavařila povidla a nyní použila na koláče. Recept je jednoduchý a výsledek skvělý. Badyán jsem doma neměla, tak jsem přidala místo něj trošku skořice. Posílám bodík a fotku.
5. 10. 2010 10:24
Plním slib a jdu podat hlášení. Povidla jsou hotová, vypadají jako ta Tvá na fotce. Máš pravdu, že se vydusí. Měla jsem jich plný až po poklici takový ten oválný litinový kastrol a mám 3 malé skleničky od Moravanky. Asi je udělám ještě jednou.
Budou koláče už se na ně těším. Ještě jednou děkuji. J.
Budou koláče už se na ně těším. Ještě jednou děkuji. J.
4. 10. 2010 23:26
Díky všem
4. 10. 2010 11:21
Děkuji za recept. Nikdy jsem je nedělala a dneska odpoledne až nebude nikdo doma se do nich pustím. Pak dám vědět jak to dopadlo. Kompot jsem právě dovařila a už je dnem nahoru. Ještě jednou moc děkuji. J.
2. 3. 2010 23:25
Evi, děkuji za recept
25. 2. 2010 10:47
Evi ukladam, mam rada jakakoliv povidla a tady se nedaji sehnat.4
24. 2. 2010 20:28
Evi, neboj, oni si to holky najdou, ale až ten recept zmizí, tak by povidla mezi moučníkama nikdo nehledal a recept by ti tudíš zapadl víša to by byla škoda
24. 2. 2010 20:05
Já jsem to tam dala k moučníkům ,protože někdo chtěl vědět jak to dělám a zavařuji.a díky za bodíček
24. 2. 2010 19:00
Evi, tento recept patří do Zavařenin, nikoliv do moučníků, tak si to přehoďjinak povidla znám a jsou dobrá, dají se dělat téměř ze všeho a taky jsou dobré míšené z více druhů ovoce. Dávám ti 1.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno před 6 hodinami
Topinky s masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 7 hodinami
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Právě bylo uvařeno:
Mleté řízky s nivou
Racek73 uvařila před 9 minutami
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Dennmal uvařila před 31 minutami
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Febee uvařil před 39 minutami
Nejlepší domácí rohlíky
Kikol uvařila před 43 minutami
Vepřová kýta po uhersku
habis uvařila před 1 hodinou
Špekové brambory v tlakovém hrnci
Artaban uvařila před 1 hodinou
Rohlíky jako dech - úžasné
Rorejsek uvařila před 1 hodinou
Piškotová nepečená roláda
MarinetteQueen3 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
Danoouch uvařil před 3 hodinami
Mrkvový krém
Danoouch uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slovácká metyja bývala svátečním dezertem. Chutí připomíná škubánky, je však bohatší o povidla
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla recept hrušková povidla na frgály hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškový povidla hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě prave hruskove povidla recept hrušková povidla
Suroviny: hruška
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
29 názorů