Pampeliškový sirup
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup se skvěle hodí k přípravě lahodných nápojů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 4. 2024 20:10
Zrovna jsem dovařila, nakonec jsem trochu změnila poměry, ale i tak je velmi dobrý dala jsem o víc jak půlku méně cukru na prakticky dvojitou dávku květů snad to bude i po vychlazení v pohodě :)
17. 4. 2017 10:37
Hloupej sedlák: nerozumím jak je to myšleno s tím cukrem???V tomto sirupu je 1kg a ve Vaší šťávě 1,5 až 2kg
17. 4. 2017 09:28
Ostaně soudím, že v pampeliškovém medu je zbytečně moc cukru. Cukr je jed. Lepší je udělat z pampelišek koncentrovanou šťávu na pití. Je tam lepší poměr léčivých látek k cukru.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
17. 4. 2016 13:15
Veronika: To vůbec netuším,já jsem ho zelený nikdy neměla.
16. 4. 2016 09:14
Sirup dělám poprvé a mám to někaké zelené,zhnědne to stím cukrem jak se to bude vařit? Díky za odpověd
25. 4. 2012 12:26
Jana Remkova:Děkuji já jsem teť mimo, tahali mi vodu z kolena, takže nefunguji tak jak mám. S ortézou se špatně sbírají květy
Jana Remkova:
Jana Remkova:
24. 4. 2012 13:10
Přidávám foto, včera jsem dělala
22. 11. 2011 08:13
Pampeliškový sirup dělávám skoro stejně+7
14. 5. 2010 22:59
Já ho mám normální a není hustý. teť u nás pořád prší, ale pokud budou po dešti pampelišky, udělám a dodám fotky. Recept mám od své matky, ta ho dělala dceři už před 15 rokama.
14. 5. 2010 15:32
Tak já mám taky jiný poměr - 400 květů, 3/4 kila cukru a litr vody. Ale Bibi, určitě to zřeď převařenou vychladlou vodou, nikam to neházej, to je škoda!!!!!!!
14. 5. 2010 13:05
Děkuju vám Mirčo+Evi, něco s tím teda provedu, asi jak říká Mirka roztavím a naředím. Evi, med dělám každý rok a ten je v pohodě a není s tím problém.
14. 5. 2010 12:43
Já dělám med z pampelišek a na 2,5litru vody mám 1,5kg cukru a mám ho hustý jak med normální.Tak se mi zdá,že je tam moc cukru na tak málo vody a navíc to má být sirup,tak by se to asi nemělo vařit do zhoustnutí.
14. 5. 2010 11:55
Bibinkozkus ho zase nahřát a pro "naředění" zkus přidat povařit pár plátků citronů a pomerančů.Pustí šťávu a ještě jsou pak výborné na jídlo.
14. 5. 2010 11:45
Děvčata, už jste někdo dělal tento sirup Já ho včera udělala, byl pěkně hustej, nalila jsem ho do skleniček a on ztuhnul tak, že je to jako zkamenělý karamel Nevím, čím to je, že bych to vařila dlouho Ještě bych chtěla vědět jestli s tím kamenem jde něco dělat, než ho hodím do popelnice Díky
2. 5. 2010 13:38
Posílám čtvrtého boda,pampeliškový med děláme,ale sirup ne.Určitě zkusím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 13 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 19 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 19 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Masové kuličky v rýži
Pochobradska uvařila před 38 minutami
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 9 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 9 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 10 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 10 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 10 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 11 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 12 hodinami
Španělský ptáček
BarkaSvob uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Pampelišky jsou přírodní poklad: Vyrobte si pampeliškový olej, využijete jej třeba při opalování
Další recepty
Tématické fráze: sirup z pampelišek recept sirup z pampelišek pampelišková šťáva pampeliškový sirup bez vaření pampelišková šťáva recept pampeliskovy syrup babiččin pampeliškový med recept na sirup z pampelišek sirup z pampelišek za studena štáva z pampelišek recept pampeliskovy med za studena pampeliškový sirup bez vaření recept štáva z pampelišek recepty z pampelišek syrup z pampelišek pampeličkový sirup panpeliskovy sirup panpeliškový sirup recept pampeliškovýsirup pampeliškový med recept za studena
Suroviny: květy pampeliškové, voda, cukr krystal, kyselina citronová
Pampeliškový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlEL
17 názorů