Máslová vánočka z pěti pramenů
Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve lahodná chuť, když ji krájíme k snídani. Náš recept vás provede přípravou této tradiční pochoutky, pletené z pěti pramenů.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 17 802 kJ / 4 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,06 g |
Tuky | 118,89 g |
Vláknina | 24,52 g |
Cholesterol | 374 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 692,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vánočka je nádherně vlahá, voní máslem a kdo má rád, přidá do těsta při jeho zpracování i rozinky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2010 17:38
Báječná, jako všechno co upečeš+
28. 11. 2010 17:34
Irisko..nezbývá nic jiného,než si ji umotatnějak se s tím poperem...jsme holky šikovné,ne
28. 11. 2010 17:31
Já nechci kurz, já chci vánočku +
28. 11. 2010 17:23
cathleen,ale víš že jsem to nemyslela ve zléma zvlášť u tebe..to bych si nikdy nedovolila..jsi můj pekařský gurua báječný člověkty obrázky jsou fantastické i pro taková nemehla jako jsem játakže letos budu asi sama vinoutuž je uloženo
28. 11. 2010 17:17
Moc krásně popsané a vyfocené. Sladěnka to nevím co je, pekárnu taky nemám, ale mám jiný recept a toto zavinutí určitě využju.
28. 11. 2010 17:17
Ftííípný.... Ručky nepučuju, dojdi, udělám ti krátký a výstižný kurz
28. 11. 2010 17:14
nádheraa když už půjčuješ kde co(promiň)nemohla bys mi,prosím,půjčit ty svoje šikovný ručičky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 19 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 21 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 8 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 8 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 8 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 9 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 9 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 9 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 9 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 9 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 11 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pekař František radí, jak na tu nejlepší sváteční vánočku: Máslo je potřeba přidávat až nakonec a s těstem zacházejte jemně
Jak nejlépe uchovat upečenou vánočku? Vyzkoušejte 5 tipů pro správné skladování
Pečeme s Ivou: Netrápit se zaplétáním pramenů? Nádherná vánočka je pečená ve staré kameninové formě po mamince
Další recepty
Tématické fráze: vánočka pletení vánočky ze šesti pramenů domácí pekárna recepty pletení vánočky ze šesti vánočka ze šesti pletení vánočky ze 6 pletení vánočky pletení vánočky ze 4 pramenů vánočka ze 6 vanočka pletení pletení vánočky z pěti recept vanocka vánočka recept vánočka z hladké mouky domácí vánočka pleteme vánočku pletení vánočky ze 6 pramenů jak uplést vánočku pletení vánočky z 6 pramenů vynikající vánočka
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, vejce, vejce, mandle plátkové
Máslová vánočka z pěti pramenů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEwp
187 názorů