Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2024 15:38
Uvařeno a myslím ze se povedlo 😋
29. 9. 2023 20:10
Opravdu výborné, jen jsem dala více cibule. Děkuji za recept a ukládání.
30. 8. 2023 12:18
ZDENKA: Zasekl se Vam CAPS LOCK...
13. 1. 2018 17:27
TAKÉ DĚLÁM S BRAMBOROU
13. 11. 2016 11:28
Vynikající, právě dovařené ke kačence s nádivkou. Karlovarský knedlík k tomu a mladí a vnoučata se umlaskají. Díky
30. 9. 2015 18:57
Moc dobré
27. 8. 2015 15:08
Výborné! Bez mouky a přece zahuštěné! Díky za radu
12. 7. 2014 12:55
vyskúšané, juu to je mňamka
29. 1. 2014 15:00
Vyzkouseno
10. 11. 2013 10:34
Harold:Právě tvůj názor svědčí o tom, že tu jsou skvělé kuchařky. I dobrá nálada a smích k vaření patří.
10. 11. 2013 10:26
Takovejch keců o obyčejném dušení zelí!! Co to jste za kuchařky ?????? Moc jsem se pobavil
25. 9. 2013 19:17
5. 1. 2013 12:15
Dělám to stejně a vím,že je to OK.Doma to oceněj.
27. 12. 2012 11:00
Tom Beyk: mnooo to není
8. 11. 2012 13:57
Dělám to jako J.Remková a zdá se mi nejlepší.
Mimochodem, ta první fotka je zelí kysané ...si z nás dělá někdo srandu.
Mimochodem, ta první fotka je zelí kysané ...si z nás dělá někdo srandu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Výpečky
Walderama08 uvařila před 16 sekundami
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 2 minutami
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 13 minutami
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami
TondaJ uvařila před 51 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 2 hodinami
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 3 hodinami
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přílohové hlávkové zelí k masu a knedlíkům - to není úplně snadná disciplína. S našimi radami to ale zvládnete hravě
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Pavlišovský řízek: Legendární specialita se zelím a knedlíkem „rozhádala“ dvě česká města
Další recepty
Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli
Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
61 názorů