Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu
Suroviny
Porce: tak kolem 6
Nutriční hodnoty
Energie | 278 kJ / 67 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,24 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspiroval mě recept na pomalou kachnu z Jindřichohradeckého deníku, který jsem si upravila k naší chuti. Můžu vám s čistým svědomím sdělit, že tak dobře upečenou kachnu jsem ještě nejedla! Maso odpadávalo od kosti a maso z kuřete chutnalo úplně jako ta kachna. Jinak už jí péct vážně nebudu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2014 11:54
Tak zdá se, že jsem jediná, kdo recept vyzkoušel. Mě to moc nenadchlo..po 2 hod. pečení to pořád bylo napůl syrové, nakonec jsem pekla celkově 4 hodiny. Je to dobré, ale nejlepší kachna to není. Nejlepší pro nás je pečená na 90°C 4-5 hod. vcelku. Tu zatím nepřekonalo nic. Snad se jiným zadaří líp.
5. 2. 2012 21:17
Líbí se mi ty knedlíčky zalité výpekem-když už do pekla, tož na pořádným koni, ne??
Pomalou kachnu dělávám, ale bez zázvoru, tudíž to musím vyzkoušet.Kachýnka plus zázvor=staročeská bašta.
Pomalou kachnu dělávám, ale bez zázvoru, tudíž to musím vyzkoušet.Kachýnka plus zázvor=staročeská bašta.
5. 2. 2012 21:05
5. 2. 2012 20:24
rebeka:Rebí, je to na 2. a 4. fotce, sámo že knedlíčky a kyselé zelé pěkně jsme se nafutrovali, ale jedli jsme pomalinku a vychutnávali si to. Ještě bude zítra......
5. 2. 2012 20:11
tééda to je žraso
co k tomu máme, Bibinko
co k tomu máme, Bibinko
5. 2. 2012 19:59
Janinko,kápla jsi mi do notečky, moc pěkné, něco poodbného jsem také dělala, sice v menším provedení,pak dám fota, jak to půjde časově
5. 2. 2012 19:57
Bibinko, tak to se ti hodně povedlo +
5. 2. 2012 19:50
Bibinko, co mi to děláš? Takové chutě.. Ale jinak jasně, že bodík+5
5. 2. 2012 19:42
Tak to bych si dala líbit. Pečínka vypadá přímo žravě Bibinko, to zaslouží bodik
5. 2. 2012 19:35
Vypadá to na pěknou baštu
5. 2. 2012 19:17
BIBI vypadá to úžasně....
5. 2. 2012 19:13
Jani, to vypadá velmi dobře. Věřím, že po takovéhle úpravě byla kachnička i kuře super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 14 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 22 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 26 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 28 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 36 minutami
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 59 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: kure na zazvoru kachna na zázvoru pečené kuře jako kachna kachna na medu a zázvoru kuře na citronech se zázvorem pečené kuře na citronech kuře na zázvoru recepty pomalá kachna kuře zázvor pomale peceni kachna recepty pečení zázvor a citron pomalé pečení kuře pomalá kachna recept kachna zázvor kachna na citronech kuře na citrónech pomalé kuře nejlepší recept na pečenou kachnu recepty kuře na zazvoru
Suroviny: kachna, stehno kuřecí, zázvor, cibule, česnek, kmín celý, sůl, voda
Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0W9
12 názorů