Mazanec pro Irenku
Těsto na mazanec můžete vypracovat ručně nebo za pomoci domácí pekárny. Bochánek sypaný mandlemi, nahoře s tradičním křížkem. Mazanec je po upečení vláčný a lehký jako vánek. Voní po mandlích a rozinkách naložených v rumu.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 19 839 kJ / 4 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,27 g |
Tuky | 160,19 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,56 g |
Sacharidy | 681,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo vlastní domácí pekárnu, usnadní si práci a těsto v ní zadělá. V mléku rozkvedláme žloutky, ohřejeme tuk, dáme do pekárny, přidáme prosátou mouku s cukrem a citronovou kůrou, doprostřed rozdrobíme droždí, do rohu pekárny dáme sůl a po pípnutí (program Těsto) přidáme rozinky. Necháme proběhnout celý program, potom těsto přemístíme na vál, propracujeme a dál postupujeme stejně, jak je psáno výše. Pokud připravujeme těsto v pekárně, buď použijeme jen 200 ml mléka nebo přidáme trochu mouky. Těsto se nesmí lepit, musí být tuhé, a když do něho zaboříme prst, musí pružit.
Zdroj: "Pečeme na svatby a slavnostní příležitosti".. upraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2016 12:04
23. 12. 2015 20:16
Díky za recept,dělala jsem těsto v pekárnědávám zaslouženého bodíka a na velikonoce zopakuji v podobě mazance
13. 12. 2015 13:52
13. 12. 2015 11:05
6. 4. 2015 11:19
6. 4. 2015 10:05
5. 4. 2015 12:43
5. 4. 2015 12:29
1. 4. 2015 08:34
27. 3. 2015 14:43
27. 3. 2015 08:41
21. 4. 2014 11:44
20. 4. 2014 07:44
16. 4. 2014 12:07
16. 4. 2014 09:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 43 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 8 minutami
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 37 minutami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 38 minutami
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 2 hodinami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 2 hodinami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 13 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 13 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barevné dny Velikonoc: Proč je pondělí modré a sobota bílá? A kdy zadělat na mazanec?
Kolik letos stojí velikonoční mazanec? V obchodě stovku, v pekárně 300 Kč. Poctivý domácí půlkilový vyjde na 47 Kč
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Další recepty
Tématické fráze: mazanec mazanec recept recept na mazanec nejlepší mazanec velikonoční mazanec recept recept mazanec malý mazanec mazanec nejlepší recept nejlepší mazanec z pekárny osvědčený recept na mazanec nejlepší recept na mazanec recepty na mazance mazanec recepty velikonoční mazanec recepty mazanec nejlepší recept na tvarohový mazanec nej mazanec recept na velikonocní mazanec recept na výborný mazanec nejlepší recept velikonoční mazanec
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, droždí, žloutek, mléko, rozinky, rum, sůl, kůra citronová, vejce, mandle
Mazanec pro Irenku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rwzz
93 názorů