Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!
Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2023 21:13
HannaN: Moc děkuji za pochvalu a děkuji, své tchýni, že ten recept zanechala ve své kuchařce a já jej mohla dát sem, pro všechny.
24. 7. 2023 11:05
Jemná, vláčná, náročnější potup se vyplatil.
20. 6. 2023 19:21
Fany59: Moc děkuji, právě jsem ji pekla. Jahodovou jsme již dlouho neměli a letos je to první. Třešně jsou tak drahé, že dneska na tržnici byly za 10 Euro kilo! Snad byly pozlacené, či co. Neuvěřitelné !
12. 6. 2022 09:36
Bublanina je skvělá, výborný recept.
8. 6. 2022 09:58
jahoda: Jahůdko já to nedávám na papír, tu bublaninu, máme rádi trošíčku připečené kraje koláčku. U nás se kraje" snědí " , ihned, ze všech, ale naprosto ze všech, koláčů první! Pokud by měl, dort, opečené kraje, u nás by byl do čtverce! Dnes peču s jahodami ! Ten papír jsem dala jen do receptu!
12. 1. 2022 19:39
Z mé zkušenosti - plech je zbytečné mazat a špinit olejem, stačí přejet mokrou rukou a pečící papír nejezdí po plechu. Taktéž je zbytečné potírat "pečící papír" olejem a sypat moukou. To by ztrácelo smysl jej vůbec použít. Jinak bublanina je super.
7. 9. 2021 16:36
maris: No, aspoň nejsem sama! Počítač mám vedle domu v kanceláři a tablet mám vždy u televize, abych nemusela, pořád lítat do kanclu . Je to sice pár kroků , ale ......
7. 9. 2021 16:27
Veronika.Hrozna: já taky ne, ani na Pokec, v notebooku se mně zase ztrácí Přidat recept a místo toho tam mám hledat - ale nic to nehledá, tak snad to brzy vychytají
7. 9. 2021 16:16
cathleen: Nemohu se dostat v tabletu do kolonky nové komentáře k receptům, přes co se to připojí z Androidu, už to zkouším hledat 10 minut. Desktopová verze v tabletu - tu taky na topkách hledám marně.
7. 9. 2021 15:35
Coleta: tvůj dotaz přepošlu
7. 9. 2021 15:19
cathleen: Z jakého důvodu jsou nutriční hodnoty uvedeny na celý plech a ne na 10dkg? Uvádění v mg a gto je panečku majstrštyk.
7. 9. 2021 14:01
Veronika.Hrozna: "Uvařené fotografie" opraveny
7. 9. 2021 11:47
cathleen: Je ovšem problém s proporcionalitou, kolik procent populace to je a jestli se v tom vůbec orientují a jestli by to vadilo, kdyby to nebylo ihned pod receptem, ale nutriční hodnota by se objevila, po kliknutí na vzkaz pod receptem. V obchodě také musí pečlivě číst, etikety na jídle a surovinách. V restauraci nebo v rychlém občerstevení a cukrárně, to taky není nikde uvedeno! Kuchařský veb není klinika, v tomto podání, už i palačinky, jako dezert, vypadají značně kalorickobombově! Neumím si představit, třeba francouzský kuchařský veb s nutričními hodnotami, nebo italský, asi by to neprošlo - nebo se pletu a fakt to tam mají?
7. 9. 2021 11:12
Veronika.Hrozna: myslím si, že tady se spíš myslelo na lidi, kteří musí nutniční hodnoty hlídat kvůli svému zdraví.
7. 9. 2021 11:03
cathleen: Nechám to na tobě, já už psala, že jsem zásadně proti energetickým hodnotám k moučníkům. Po takovém vyčíslení, si už dobošku v cukrárně koupí, nebo - upeče, jen zarytý mlsal - sebevrah. já bych to dala rozklikávací, jen pro dietaře! Česká kuchyně, tedy rozhodně diétní není, tak proč to rozmazávat do světa?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 23 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 42 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 1 hodinou
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 3 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 3 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 5 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina
Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
83 názorů