Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 342 kJ / 1 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,18 g |
Tuky | 26,49 g |
Vláknina | 28,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 317,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučení a vysvětlení na závěr (vše má svůj smysl):
Pokud použijete teplou vodu, vyhřátou mísu na kynutí (a v mém případě i el. troubu, která má i program kynutí pří 35 stupních), dojde k vykynutí na dvojnásobný objem už cca po 30 minutách- ušetří Vám to čas. (pizzy na fotkách jsou z těsta, které nakynulo za 40 minut cca na trojnásobek).
Použití elektrického robota/ hnětače je prostě skvělé (to nás "posunulo" dál při všech kynutých těstech).
Kvasnic dávejte vždy přesně (běžne kostka 42g na 1 kg mouky)- pokud dáte více, budou v pizze cítit kvasnice a to není dobře.
Sám používám pro pečení pizzy slinutý kámen (neglazovanou dlažbu, kterou nechám v rozehřáté troubě cca 30 minut). Kámen do sebe naakumuluje velké množství energie, těsto se "zarazí" a pizza je tak upečená za cca 8-10 minut.
Chlebová mouka je to zásadní, těsto není "buchtové".
Pokud chcete experimentovat s tenčí pizzou, stačí dát ještě méně vody- těsto méně kyne a je tužší, nebo udělejte průměr třeba 33-35 cm.
U nás vede tenčí pizza s chutným, nadýchaným okrajem.
Pečící papír si ustřihnu vždy cca o 2 cm širší, než je požadovaný průměr- dobře se tak odhaduje velikost pizzy při "roztahávání" těsta.
S tímto receptem si velmi pravděpodobně uděláte pizzu lepší, než je v mnoha pizzeriích.
Pokud budete mít tip pro zdokonalení, rád si přečtu Vaše komentáře.
Dobrou chuť!!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2013 19:33
20. 1. 2013 21:48
20. 1. 2013 21:06
20. 1. 2013 10:46
20. 1. 2013 00:01
19. 1. 2013 22:28
19. 1. 2013 22:23
19. 1. 2013 22:15
19. 1. 2013 21:58
Hladkou bílou chlebovou moukou je myšlena pšeničná chlebová? Dík
19. 1. 2013 21:36
19. 1. 2013 21:27
Pizza v tvém podání je jako od profíka a jistě bude dobrá, dávám ti 3.bod
19. 1. 2013 21:02
19. 1. 2013 20:41
19. 1. 2013 20:38
Bod je na cestě, samozřejmě.
19. 1. 2013 20:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 57 minutami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 7 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 11 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 22 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 6 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 22 minutami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 29 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 2 hodinami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 3 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Další recepty
Tématické fráze: pravá italská pizza těsto recept pravé italské těsto na pizzu pizza pečení v mikrovlnce italská omáčka na pizzu pizza neapol pizza v mikrovlnce pravá italská pizza recept pizza kámen do trouby těsto na pravou italskou pizzu druhy italské pizzy valení pizzy pizza neapol recept druhy italských pizza pečení pizzy v troubě pečeni pizy pečeni pizzy v mikrovlnce pravá italská pizza těsto italská pizza recept italská pizza pečící kámen na pizzu
Suroviny: olej olivový extra virgin, česnek, rajče, sůl, koření oregáno, droždí čerstvé, voda, mouka chlebová, mouka polohrubá, sůl
Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXV8
15 názorů