Spagety Vongole, nebo Cozze
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 073 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,34 g |
Tuky | 4,66 g |
Vláknina | 22,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 154,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mam osvedceny a je to skvele a velice chutne jidlo...Papricek muzeme dat i vice, to zalezi na kazdem. Muzeme taktez pripravit bez spaget pouze musle na vine s cerstvou bagetkou..Nami :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2013 12:31
Musle se otviraji nejlepe takto: Rozpalime velkou panev, dame trochu olivoveho oleje (opravdu 1-2 lzice) a strouzek cesneku(cely) a vlozime musle(ocistene a oprane), okamzite priklipime puklici a neotvirame asi tak 2-3min. Odklopime a musle jsou optevrene. Dulezite je, aby byly na co nevyssi stupen a nejvetsim ohni, ktery mate. Vyndate je z panve (hned jednu cast lastury odloupnete a vyhodite, tu plnou s plodem, date bokem do misky. Prirodni vyvar z musli, ktereho bude dost (na dne panve tak na 1-2 prsty), pres huste sitko prefitrujete, vetsinou je tam pisek. V panvi znovu zahrejete oliv. olej,cesnekem, chilli a olopanym rajcetem, az se zacne barvit, prilejete bile vino ( na 1/2kg slavek asi 1dcl, nechate rycle odparit, vratte slavky, prilejete cast prirodniho vyvaru z musli, provarte a ochutnjte. Jak jsem rekla, vyvar je slany, lepe po castech. Pak uz jen pepr a cerstvou petrzelku. Ja osobne delam "na bilo" (tedy bez rajcat),ale vzdy s chilli. Bud s opecenym chlebem, nebo s testovinou.
27. 7. 2013 11:20
Petraweid: souhlasím, dostala jsem odvahu zkusit mušle a jak píšeš, byly až po 12 minutách. 3 se mi neotevřely, ty jsem vyhodila. Udělá znova a vyfotím
27. 7. 2013 11:12
neregistrovany: ja delam musle casto a za dve minuty teda rozhodne otevrene nejsou...ale kazdy podle chuti...Musle jsou hotove kdyz se jich vetsina otevre, je je delam na slabem ohni pod poklickou a to trva 10-15 min...podle druhu musli...Takze asi tak
25. 7. 2013 23:21
mušle sú hotové za 2-3 minúty, za 15 minút z toho tak stredozemské gumenné tofu
a ešte tá zeleninová zmes .....
a ešte tá zeleninová zmes .....
12. 7. 2013 18:02
no on to neni bujon, ja kupuju neco jako podravku, ale jen v prodejnach s bio potravinami...je to takova sypka zeleninova smes do polevky...Ne koska bujonu jen jsem nevedela jak to popsat, opravim
12. 7. 2013 17:40
Krásny recept, len ten bujón mi tam absolútne nesedí Ja viem, nemusím si ho tam dať, ale...
12. 7. 2013 17:07
Tohle já můžu +4
12. 7. 2013 14:26
Petraweid: Šikulínka
12. 7. 2013 14:24
Tak uprava dokoncena
12. 7. 2013 14:20
dekuju, psala jsem sem poprve :) tak ja to zkusim
12. 7. 2013 14:16
Petraweid:Rozklikni si UPRAVIT a normálně dopiš do receptu
Jinak to by mohlo býti mňamkové
Jinak, doufám, že se ti tu bude líbit a vař i nadále s náma
Jinak to by mohlo býti mňamkové
Jinak, doufám, že se ti tu bude líbit a vař i nadále s náma
12. 7. 2013 14:09
JEZISI moc se omlouvam, zapomnela jsem napsat ze se ty Musle celou dobu dusi na mirnejsim ohni!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 19 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 21 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 21 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 1 hodinou
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 1 hodinou
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 2 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 3 hodinami
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 4 hodinami
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 6 hodinami
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Jak má vypadat správně propečený steak? Řekneme si, jak se jednotlivé varianty liší
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Další recepty
Tématické fráze: musle vongole priprava vongole mušle vongole recept spaheti spagety volgone spagety musle spagetti vonogole spagety bongole recept musle vongole wongole vongle vongole-recept spagety vondole spagety wongole mušle vongole se špagetami spagetti fruti di mare musle se špagety spagety s rajcetem a cesnekem vongole mušle musle bongole
Suroviny: těstoviny špagety, víno bílé, chilli paprika čerstvá, rajče cherry, rajče sušené, směs zeleninová, petrželka, sůl, pepř, česnek, olej olivový
Spagety Vongole, nebo Cozze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5w2Y
12 názorů