Kváskový chléb podle Jany
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné si koupit, přece jen není nad domácí.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 271 kJ / 2 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,63 g |
Tuky | 11,58 g |
Vláknina | 36,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 445,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 6. 2020 07:33
Svirova: Máte ho prekysnutý. Ako dlho trvá kým cesto poprekladáte? Potom ešte 3 hodiny kysnutia v ošatke pri tomto teple už je naozaj dosť a v tomto recepte v pomere k múke je aj dosť kvásku. Tu by mohlo stačiť na finálne kysnutie v ošatke tak 1 1/2 hodiny.
23. 6. 2020 05:24
Svirova: Kvásek funguje trochu jinak než droždí. Podle mne je úplně zbytečně těsto 4x překládat, kvasinky se tím vyčerpají.. Proctete si recepty od naší cathleen, má přesne postupy, které se nemůžou nepodarit.
22. 6. 2020 21:56
Svirova: Kde děláte chybu, nevím, ale doporučila bych najít si recept, kde se chleba peče v kastrolu - těsto se nechá pomalu vykynout a pak se nalije do kastrolu, opět se chvíli nechá, a pak se upeče.
22. 6. 2020 21:53
Prosím o radu, snažím se péct kváskový chléb, rozkvas super, těsto hezky vykyne, 4x překládám, potom zpracuji, dám do ošatky, nechám 3 hod. kynout, těsto vykyne a jakmile ho vyklopím na rozpálený plech tak se rozjede a už nevykyne v troubě a je nízky , kde dělám chybu?
23. 4. 2020 11:59
apolca: Dobrý den, přidat mouku, těsto bude trochu lepit vždy.
23. 4. 2020 10:40
Jani, prosím Vás, jak vypracuji nelepivé těsto v bodě 2? Těsto se mi stále lepí. Děkujiii. Apolča
23. 1. 2017 08:55
V sobotu jsem poprvé zkusila a chleba je famózní. Mám za sebou mnoho pokusů o 100% kváskový chleba, ale až tento vyšel napoprvé. Díky za skvělý recept !!!!!!!
3. 7. 2014 20:19
zatím nejlepší recept na chleba...už jich mám pár odzkoušených, ale tenhle je zatím The Top ;)
19. 2. 2014 14:57
Petra Ku: Sušené kvásky stojí za h...o, sežeňte si poctivý "živý" kvásek.
1. 2. 2014 11:25
Ahoj
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí...
Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
24. 1. 2014 19:00
Máš chléb krásně vysoký
24. 1. 2014 13:17
Petra Ku. podívej se na kváskovou mapu a tam najdeš určitě někde blízko svého bydliště človíčka, který má doma hotový a živý kvásek a rád ti část věnuje. A ještě ti dá pár dobrých rad k tomu, abys zdárně upekla dobrý chleba. Tu mapu najdeš na internetu - do vyhledavače napiš kvásková mapa a pak už klasicky hledej.
24. 1. 2014 11:39
24. 1. 2014 11:39
Ahoj Petro, zkušenost se sušeným kváskem nemám, určitě je nutné ho omladit (návod na obalu?), což může trvat i déle než 24 hodin. Můžeš si založit i vlastní kvásek nebo přes kváskovou mapu sehnat čerstvý.
24. 1. 2014 10:12
Ježiš, ten je parádní Práce s tím sice moc, ale finále nádherné a voní snad až sem. Mňam, miluju chleba
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 47 minutami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 49 minutami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 1 hodinou
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 3 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové koláčky
Eva-Maria uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
Merylas uvařila před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ivona1414 uvařil před 5 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
mafinka888 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na kváskový chleba kváskový chléb recept kde sehnat sušený chlebový kvásek kváskový chléb recept na chleba recept chleba ze sušeného kvásku kvaskovy chleba recept recept na kváskový chléb kváskovy chleba top hecepty kvaskovy chleba chleb z kvasku kváskový chleba přes noc pomer vody a mouky na chleba chleba ze sušeneho kvásku kváskový chléb bez práce recept na poctivý kváskový chléb recept chléb z živého kvásku alemari kvaskovy chleba recept skvělý recept na kváskový chléb práce s kváskem
Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý, kvásek, voda
Kváskový chléb podle Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6nn
16 názorů