Koprová omáčka s vejci
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným natvrdo, nebo hovězím masem a houskovými knedlíky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
4-6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 572 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,79 g |
Tuky | 155,77 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 69,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 7. 2016 12:42
27. 1. 2014 21:59
27. 1. 2014 21:58
27. 1. 2014 20:29
Bylinky by se už neměli vařit.
27. 1. 2014 20:18
Zajímavý postup ale mě by zajímalo, proč část AROMATICKÉ byliny přidat do ROZPÁLENÉ zásmažky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 25 minutami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 47 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 43 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 1 hodinou
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 9 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 13 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 14 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 16 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 18 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koprová omáčka z cukety: Vyzkoušejte přípravu klasické omáčky tentokrát trochu jinak
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka s vejcem koprová omáčka recept s vejci koprovka s vejcem koprová omáčka s vejci koprová omáčka videorecept koprovka s vejci koprová omáčka bez jíšky koprová omáčka z vejcem koprová omačka s vařeným vejcem koprová omáčka s vajíčkem kprová omáčka koprová omáčka se sekanou koprová s vejcem koprová omáčka s vejcem recept recept na koprovou omáčku s vejcem koprová omáčka s vejci recept koprová omáčka s vejcem koprová omáčka s bramborem a vejci koprová omáčka koprová omáčka s vejcem a bramborem
Suroviny: mouka hladká, olej, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, máslo, vývar hovězí, ocet, kopr čerstvý, pepř bílý mletý, sůl, cukr, vejce
Koprová omáčka s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5kM
5 názorů