Můj první krůtí pokus
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Opravdu poprvé v životě jsem koupila krůtí maso. Jednak jsem už na něj byla zvědavá a taky v masně neměli kuřecí stehenní řízky a vedle se na mne koukala krůtí stehýnka :D
Celou směs jsem okořenila poctivě pálivou směsí, to já ráda, ale samozřejmě je to na každém.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2014 22:03
tejaja: Presne mi z duše hovoríš, ja som dopadla po prvom pokuse rovnako. To má chuť niekde na pol ceste medzi detskou krupicou a kukuričnou polentou.
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku , ale u nás v rodine tiež používajú instantnú, lebo je to rýchlo hotové.
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku , ale u nás v rodine tiež používajú instantnú, lebo je to rýchlo hotové.
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme
6. 4. 2014 10:42
Dievčatá, ja som instantnú skúsila raz, a pokorne som sa vrátila ku klasickej kukuričnej krupici. Je oveľa chutnejšia a lepšie sa s ňou pracuje. Polenta z nej je na neporovnanie s instantnou. Ale samozrejme, kto ako má rád.
6. 4. 2014 09:56
Hrašuľka.Hráštek:ja som instantnú nevidela u nás...ale ani som nehľadala, aj to je pravda. Varím obyčajnú kukuričnú krupicu.
5. 4. 2014 22:26
Suzuk: Ďakujem za vysvetlenie. Pohánka s dá robiť aj ako ryža - orestovať, potom zaliať horúcou vodou - ale len zarovno - dochutiť, a nechať dôjsť, mala by byť na skus a potom jednotlivé porcie znova trochu orestovať.
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči.
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči.
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.
4. 4. 2014 19:44
Hrašuľka.Hrašuľka: pohanku zaliju studenou vodou (množství pouze odhaduji) a přivedu k varu. Okamžitě stáhnu z plotny a zaklopené pokličkou dám do pěřin. Má dost specifickou chuť a jeden čas jsem se jí už přejedla. Tak jsem přesedlala na instantní polentu, kterou také sypu do odhadnutého množství osolené a dál okořeněné vody. Jakmile zkoustla, šla přiklopená za pohankou (každé ve svém hrnečku). Když bylo maso hotové, tak jsem polentu jakoby rozkrájela vidličkou a promýchala s pohankou. Pouhý pokus a vyšel, protože chuť pohanky nebyla tak výrazná. Takže asi tak
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
2. 4. 2014 22:11
Suzuk: Poprosím o podrobnejší popis tej prílohy. Pohánku iba uvariť A tá polenta, to je instantná Tá mi totiž nikdy nechutnala, dokonca ani ako kaša na sladko
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy
Vopred ďakujem
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy
Vopred ďakujem
1. 4. 2014 23:27
Suzuk:
1. 4. 2014 22:59
Vidíš, to jsem se zapoměla vyjádřit, co té svojí krůtí prvotině říkám. Tak musím říct, jsem cimprlich přes nos a to krůtí mi nejdřív nevonělo (né jako že by bylo jetý, ale prostě je cítit jinak než kuřecí). Ale během dušení a s tím kořením se to změnilo přímo v libou vůni Hotové mi konsistencí připomělo spíš dobře udělané vepřové A chuťově...jak to popsat?! Tak asi, že se těším na příští krůtí pokus Bála jsem se totiž těch šlach co mi někdo řikal, že to maso má, proto jsem tak dlouho krůtímu masiku odolávala
1. 4. 2014 21:54
No a co říkáš na krůtí? Já ho používám docela často a nevidím moc velký rozdíl mezi krůtím a kuřecím. Pálivé miluji taky a líbí se mi tvá příloha. Tak já sice zase nikdy neměla polentu, ale pohanka je super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 24 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 38 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty z krůty kruti prsa na rýchlo krůtí s pohankou top recepty krůtí maso krůtí polenta polenta s pohankou recepty krůtí stehna aby nebyla cítit polenta a krůtí maso kruti se zdravou prilohou kruti maso spatne udelane krůtí maso - co z něj krutí nás krůtí maso a kuřecí maso rozdíl
Suroviny: stehno krůtí, bůček uzený, cibule, žampióny, cuketa, kmín mletý, chilli paprika čerstvá, tymián, rozmarýn, pepř čtyř barev, sůl, polenta, pohanka
Můj první krůtí pokus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKBZ
9 názorů