Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
12-13 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2023 22:38
26. 11. 2023 19:46
7. 11. 2022 20:04
13. 1. 2019 14:53
26. 12. 2014 09:34
26. 12. 2014 00:08
4. 12. 2014 11:11
3. 12. 2014 21:27
23. 10. 2014 10:46
23. 10. 2014 10:44
23. 10. 2014 10:39
23. 10. 2014 10:24
23. 10. 2014 10:16
23. 10. 2014 09:16
S hladkou to asi neviem,nikdy tie lokše neboli podľa mojich predstáv,vždy sa mi podarili trochu tvrdšie ,ako s polohrubou.
22. 10. 2014 21:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 6 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 10 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 11 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 13 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 14 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 16 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské placky lokše jako dokonalá přílohou k huse, kachně i ke kuřeti. Jsou levné, dobré a příprava je snadná
Hostina na svatého Martina: Připravte si šťavnatou pečenou husu se zelím a knedlíky!
Jakou mouku použít na lokše? Oblíbené bramborové placky známe od našich babiček
Další recepty
Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu
Suroviny: brambory typ b, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo, játra kuřecí, olej, cibule, pepř mletý, majoránka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
28 názorů