Prdelanka z nouze doma
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 708 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 66,17 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 42,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2022 02:01
Ja mam stesti na kamarada od ktereho dostanu kazdy rok z jatek 5 L praseci krve . U nas se polevce rikalo prdelačka .
18. 1. 2022 19:09
JosefZeravicky: Moje poznámka nebyla o starých receptech, ale o dávno zapadlých komentářích přispěvatelů, kteří sem už léta nechodí, nebo ani chodit nemohou, ale přesto je někteří rádi vyhledávají, aby na ně mohli úplně zbytečně reagovat. My o voze, Vy o koze ....
18. 1. 2022 19:00
DOBRÝ DEN, přečtěte si prosím, co jsem napsal již dole v příspěvku.
A že je to starší recept, co na tom, vždyť byl ale znovu avizován v nabídce receptů.
Já s tím receptem souhlasím, neb byl brán jako vynikající ,, z nouze doma,, . Ale přece mi neubírejte tu možnost, abych poradil třeba jiným, jak sitřeba vylepšit tuto ,,z nouze doma pochutinu.
,,TOŠ TAK,,
A že je to starší recept, co na tom, vždyť byl ale znovu avizován v nabídce receptů.
Já s tím receptem souhlasím, neb byl brán jako vynikající ,, z nouze doma,, . Ale přece mi neubírejte tu možnost, abych poradil třeba jiným, jak sitřeba vylepšit tuto ,,z nouze doma pochutinu.
,,TOŠ TAK,,
18. 1. 2022 18:40
JosefZeravicky: ... tak jako Vy jste přiřkl paní Dorazinové větu o tom, že není nic horšího než jídlo z mrazáku, kterou napsal někdo úplně jiný a to před dlouhými devíti léty. Nevím, proč se tu poslední dobou řeší výroky z pravěku!
18. 1. 2022 18:00
bofinka: DOBRÝ DEN,
paní, dle mého názoru, a nemusí stím všichni souhlasit, tam kde je nějaký recept a někdo sním není spokojen nebo mu něco nesedí, tak i z didaktického hlediska je vhodné mu to vysvětlit hned tam, kde je to řečeno, nikoliv to hledat na jiných místech.
A plevelí jen ti, kteří neřeknou nic konkrétního a ani si pořádně nepřečtou a nezopakují, co dotyční tím chtěl říct, a nikoliv kritizovat či urazit.
,,TOŠ TAK,,
paní, dle mého názoru, a nemusí stím všichni souhlasit, tam kde je nějaký recept a někdo sním není spokojen nebo mu něco nesedí, tak i z didaktického hlediska je vhodné mu to vysvětlit hned tam, kde je to řečeno, nikoliv to hledat na jiných místech.
A plevelí jen ti, kteří neřeknou nic konkrétního a ani si pořádně nepřečtou a nezopakují, co dotyční tím chtěl říct, a nikoliv kritizovat či urazit.
,,TOŠ TAK,,
18. 1. 2022 17:53
bofinka: DOBRÝ DEN,
dáváte mi do ,,úst,, co jsem nikdy neřekl, navíc mrazák užívám s velkým úspěchem.
,,toš tak,,
dáváte mi do ,,úst,, co jsem nikdy neřekl, navíc mrazák užívám s velkým úspěchem.
,,toš tak,,
18. 1. 2022 17:16
hospodyne: Presne tak
Na tomto webu je spousta moznosti, jak vysvetlit - osvetit neznalce, novacky ci tapajici . . . .
Jsou tu na to rubiky a fora - treba tady:
Tak proc "poucovat" pod recepty, ktere za to nemohou, kde se na to nikdo nepta a vsem je vse jasne.
Tady se rika "plevelit", coz je ten nejvice vychytany vyraz
Na tomto webu je spousta moznosti, jak vysvetlit - osvetit neznalce, novacky ci tapajici . . . .
Jsou tu na to rubiky a fora - treba tady:
Tak proc "poucovat" pod recepty, ktere za to nemohou, kde se na to nikdo nepta a vsem je vse jasne.
Tady se rika "plevelit", coz je ten nejvice vychytany vyraz
18. 1. 2022 16:34
bofinka: Žeravický a Tonja - to prostě nemá chybu.
18. 1. 2022 14:11
JosefZeravicky:
Tez dobry den a jednu malou otazku: Z ceho jste usoudil, ze autorka receptu nevi (lepe receno nevedela, nebot uz neni, bohuzel, mezi nami), jak nakladat s potravinami v mrazaku, jak ho cistit, ci regulovat teplotu atd.?
A ze Vam + uzivatelce DANE jidlo z mrazaku nechutna, je klidne mozne, ale nikoho to v podstate nezajima a predevsim, s receptem to nema zadnou souvislost .Je to jen o Vasich osobnich chutich, zvyklostech a preferencich
Tez dobry den a jednu malou otazku: Z ceho jste usoudil, ze autorka receptu nevi (lepe receno nevedela, nebot uz neni, bohuzel, mezi nami), jak nakladat s potravinami v mrazaku, jak ho cistit, ci regulovat teplotu atd.?
A ze Vam + uzivatelce DANE jidlo z mrazaku nechutna, je klidne mozne, ale nikoho to v podstate nezajima a predevsim, s receptem to nema zadnou souvislost .Je to jen o Vasich osobnich chutich, zvyklostech a preferencich
18. 1. 2022 14:01
"Prdelanka..."
Jsem neskonale vděčen za tento název
Nám tuto polévku (samozřejmě se vařila v kotli obvyklým způsobem) vozili do města příbuzní z dědiny a říkalo se jí (černá) zabíjačková...
Pak jsem se potkal s názvem "prdelačka" a ač nejsem přehnaně útlocitný, tak mě málem vomejvali
Jsem neskonale vděčen za tento název
Nám tuto polévku (samozřejmě se vařila v kotli obvyklým způsobem) vozili do města příbuzní z dědiny a říkalo se jí (černá) zabíjačková...
Pak jsem se potkal s názvem "prdelačka" a ač nejsem přehnaně útlocitný, tak mě málem vomejvali
18. 1. 2022 11:17
DOBRÝ DEN,
tuto polévku si dělávám podle toho, jak jsme ji dělávali při naší zabíjačce na slovácku , kdy mně zaučil PAN ŘEZNÍK Z PRVNÍ REPUBLIKY.
Předně dávám výhradně sádlo , ale vnitřní ,které si škvařím sám doma , neb má jinou chuť jak klasické. Jinak se do této polévky dává takzvané střevové sádlo vyškvařené.
Vývar z kostí je jen chutí a vůní jednostranný. Když už tak třeba vepřová žebra a nebo k tomu koleno.
Používám jelitový prejt, ale u nás v masně ,,Makovec,, který je vůní a kvalitou daleko, daleko lepší jak od ,MASNY ,KRÁSNA,, .
Krouopy den předtím namočím a uvařím zvlášť a poté dorovnávám aby měla polévka nejen barvu, hustotu, ale hlavně chuť. U nás se dá koupit i vepřová krev, kterou je možno polévku doladit. Ale to je dobré jen v období zimním, neb tato jak je známo podléhá zkáze nejdřív.
Dělávám toho víc- kolem 10-15 litrů .
PROTOŽE JSME ČESNEKOVÍ, tak tam nesmí chybět ani utřený česnek.
JEŠTĚ VELICE DŮLEŽITÉ POLÉVKA SE PO ODSTAVENÍ MUSÍ ČASTO PROMÍCHAT, jinak hrozí takzvané zkysání, což celé dílo znehodnotí.
No a když se dílo podaří , část rozdáme známým a část zavaříme do omniovek se závitem v mikrovlnce na pozdější dobu. V tomto případě moje zkušenost říká, že je lepší zavařená ve sklenici, jak z mrazáku. ALE TO CHCE VYZKOUŠET.
NEVNUCUJU MOJE KULINÁŘSKÉ ZKUŠENOSTI, ale přidávám jen to, co mám vyzkoušené od svých 10 roků, kdy jsem byl PANU ŘEZNÍKOVI jako pravá ruka.
,,TOŠ TAK,,
tuto polévku si dělávám podle toho, jak jsme ji dělávali při naší zabíjačce na slovácku , kdy mně zaučil PAN ŘEZNÍK Z PRVNÍ REPUBLIKY.
Předně dávám výhradně sádlo , ale vnitřní ,které si škvařím sám doma , neb má jinou chuť jak klasické. Jinak se do této polévky dává takzvané střevové sádlo vyškvařené.
Vývar z kostí je jen chutí a vůní jednostranný. Když už tak třeba vepřová žebra a nebo k tomu koleno.
Používám jelitový prejt, ale u nás v masně ,,Makovec,, který je vůní a kvalitou daleko, daleko lepší jak od ,MASNY ,KRÁSNA,, .
Krouopy den předtím namočím a uvařím zvlášť a poté dorovnávám aby měla polévka nejen barvu, hustotu, ale hlavně chuť. U nás se dá koupit i vepřová krev, kterou je možno polévku doladit. Ale to je dobré jen v období zimním, neb tato jak je známo podléhá zkáze nejdřív.
Dělávám toho víc- kolem 10-15 litrů .
PROTOŽE JSME ČESNEKOVÍ, tak tam nesmí chybět ani utřený česnek.
JEŠTĚ VELICE DŮLEŽITÉ POLÉVKA SE PO ODSTAVENÍ MUSÍ ČASTO PROMÍCHAT, jinak hrozí takzvané zkysání, což celé dílo znehodnotí.
No a když se dílo podaří , část rozdáme známým a část zavaříme do omniovek se závitem v mikrovlnce na pozdější dobu. V tomto případě moje zkušenost říká, že je lepší zavařená ve sklenici, jak z mrazáku. ALE TO CHCE VYZKOUŠET.
NEVNUCUJU MOJE KULINÁŘSKÉ ZKUŠENOSTI, ale přidávám jen to, co mám vyzkoušené od svých 10 roků, kdy jsem byl PANU ŘEZNÍKOVI jako pravá ruka.
,,TOŠ TAK,,
18. 1. 2022 11:00
DOBRÝ DEN,
nemohu nezareagovat na tento příspěvek.
Jana Remkova:NIC HORŠÍHO JAK JÍDLO Z MRAZÁKU NENÍ.
Paní, nastavení teploty v mrazáku je základ toho, aby potraviny z ní ztratily co nejmíň vlastností a navíc svojí vůní neovlivnily ostatní.
TOU HLAVNÍ JE MÍNUSOVÁ TEPLOTA, neb ta musí být minimum -18 st.c. a to proto, že při ní se minimalizuje pohyb molekul a ostatní si dostudujte.
Druhá je DÉLKA POBYTU POTRAVINY V MRAZÁKU. Jiná je u zeleniny, masa, pečiva.
Třetí je STAV POTRAVINY, která se do mrazáku dává, tedy co nejčerstvější, nikoliv až po nějakém čase zbyde.
Čtvrtá je odmrazení mrazáku je třeba dělat minimálně 2x do roka.
POKUSTE SE VYUŽÍT MOJE ZKUŠENOSTI a třeba změníte názor.
A NAKONEC , MRAZÁK NEBÍ POTRAVINOVÁ BANKA ale jen prostor kde ulozit na dobu nezbytnou přebytečnou potravu, kterou by čas v naší ledničce proměnil v nepoživatelnou hmotu se zdrojem žluknutí a disenterii bacilaris.
,,TOŠ TAK,,
nemohu nezareagovat na tento příspěvek.
Jana Remkova:NIC HORŠÍHO JAK JÍDLO Z MRAZÁKU NENÍ.
Paní, nastavení teploty v mrazáku je základ toho, aby potraviny z ní ztratily co nejmíň vlastností a navíc svojí vůní neovlivnily ostatní.
TOU HLAVNÍ JE MÍNUSOVÁ TEPLOTA, neb ta musí být minimum -18 st.c. a to proto, že při ní se minimalizuje pohyb molekul a ostatní si dostudujte.
Druhá je DÉLKA POBYTU POTRAVINY V MRAZÁKU. Jiná je u zeleniny, masa, pečiva.
Třetí je STAV POTRAVINY, která se do mrazáku dává, tedy co nejčerstvější, nikoliv až po nějakém čase zbyde.
Čtvrtá je odmrazení mrazáku je třeba dělat minimálně 2x do roka.
POKUSTE SE VYUŽÍT MOJE ZKUŠENOSTI a třeba změníte názor.
A NAKONEC , MRAZÁK NEBÍ POTRAVINOVÁ BANKA ale jen prostor kde ulozit na dobu nezbytnou přebytečnou potravu, kterou by čas v naší ledničce proměnil v nepoživatelnou hmotu se zdrojem žluknutí a disenterii bacilaris.
,,TOŠ TAK,,
12. 4. 2013 12:29
já ji mívám taky v mrazáku. Když zabíjíme, tak toho pak už máme plné zuby, ale po čase zase příjde k chuti. Takže mně taky nevadí ani z mrazáku
11. 4. 2013 12:12
Jitkas: Mi to taky nevadí a komu ano, tomu to nevnucuji
11. 4. 2013 11:44
Dala bych si, davno jsem nejedla, klidne i z mrazaku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 44 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 49 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: polévka z jelítkového prejtu polévka prdelanka domácí prdelanka prdelanka z jelita polévka z prejtu prdelanka z prejtu jelítkový prejt prdelanka polevka recepty na doma jelítkový prejt recept vareni krup vaření krup na zábíječku hovězí líčka recept prdelanka z jelit vyvar z veprovych kosti buchta na zabiječku jelitková polévka jak polévku z jelitkoveho prejtu prejt recept hovězí líčka
Suroviny: cibule, prejt, vývar, majoránka, pepř, sůl
Prdelanka z nouze doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r082
Dejte to k ledu! Máslo, ořechy, sýry... Víte, co vše se dá zamrazit a jak to správně udělat?