Dýně jako kompot
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravuje z různého sezónního ovoce, ale za zkoušku určitě stojí i kompot z dýně. Připravte si ho podle našeho receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 535 kJ / 4 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 032,94 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2009 10:18
Jiřinka má pravdu, jedná se o stejný druh , poze se mění jeho názvy podle místa i tvaru, ale je to jeden rod -Cucurbita - viz http://tykev-2.navajo.cz/
21. 4. 2009 10:13
Magdalenko,tak jsem se podívala do chytré knihy a píší tady doslovně"Tykev,nazývaná také někde dýně nebo turek",tak asi je to jedno a to samé .Kniha má název 1000 dobrých rad zahrádkářům
21. 4. 2009 09:42
Magdalenko, já si myslím,že tekvica=tykev(dlouhá,zelená)
a dyně=dýňa( velká, kulatá žluto-oranžová).
Nejsem si jistá na 100%,ale to samé to rozhodně není. Tak ještě pátrej, možná nám to někdo vysvětlí lépe
a dyně=dýňa( velká, kulatá žluto-oranžová).
Nejsem si jistá na 100%,ale to samé to rozhodně není. Tak ještě pátrej, možná nám to někdo vysvětlí lépe
21. 4. 2009 08:58
Prosím, viete mi povedať, aký je rozdiel medzi tekvicou a "dýní"? Ja pod tekvicou si prestavujem biele alebo zelené podlhovsté plody, varíme z nich prívarky, alebo robíme aj ten kompót s ananásovou príchuťou. Na jeseň býva ešte oranžová tekvica, také zvyknem piecť, sú sladké.
20. 4. 2009 21:52
Tejajo prosím, co je to dunstjen abych byla v obraze. Ďíky
20. 4. 2009 21:10
Boubelinda robíme tekvicový kompót už desaťročia, je výborný. Náš spôsob je skoro rovnaký, až na to, že tekvicu neterilizujeme, ale dávame do suchého dunstu. Ja kompóty nejem, ale tekvicový kompót si občas dám. Pozri náš recept pod názvom Tykvový kompót. Zaváram ho veľmi rada, nie je to veľa práce naraz, ale postupne, ako mi dozrieva tekvica.
20. 4. 2009 19:43
Boubelindo, já jí taky moc nemusela, ale před léééty jsem jí dostala a bylo by mi bývalo trapný jí vyhodit a od té doby jí dělám každý rok. Ta chuť se špatně popisuje, ale já osobně tam cítím meruňky, broskev a meloun, to všechno dohromady-je to můj názor Vyzkoušej, třeba na dyni změníš názor jako já.a výborné je taky zelí, takové jemňoučké a šťavnaté. Dělá se téměř totožně jako hlávkové.
20. 4. 2009 19:36
Dýni nemáme moc v oblibě, spíše jsem ji ještě nejedla. Mohu se zeptat jak chutná?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 22 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 28 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 12 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 14 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
V troubě snadno zavaříme větší množství sklenic i bez zavařovacího hrnce. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: zavarování dýne recepty z dyně dyně dýňový kompot od babičky dýně zavařování zavařování dyně s ananasem zavařování dyní helowen dyne dýně hokaido recepty zavařování zavařování dýně hokaido kompot z cukety zavařená dýně s ananasem hokaido kompot dýně hokaido zavařování dýně s ananasem jak se zavařuje dýně recept na zavařování dýně zavařená dýně dýňový kompot bez sterilizace dyňový kompot
Suroviny: dýně, cukr, citron, skořice celá, vanilka, koření hřebíček, ocet, voda
Dýně jako kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO8r
38 názorů