Patero slaných závinů
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně, plný chutí, které nikoho neurazí. Přijde vhod jako lehký oběd nebo pohoštění na párty.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 546 kJ / 5 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,50 g |
Tuky | 454,45 g |
Vláknina | 34,48 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 9,62 g |
Sůl | 23,58 g |
Sacharidy | 252,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2009 12:59
dávám bodíka...já třeba dělám rychlovku podusím kysané zelí, dám na kostičky nakrájenou uzeninu, nebo uzené, podusím ,naplním a posypu kminem..a nebo pak dám normální sekanou syrovou, naplním a upeču a někdy na ni ještě přidám kysané zelí..je to vynikající
28. 4. 2009 20:01
Suzannko, tohle byla další pracovní oslava (jsme pařiči ), ta předchozí byla jen o týden odložená, pekla jsem na ni závinů devět - bylo to i pro jiná oddělení (a tentokrát komorně jen pro naše). Tenkrát jsem je nestihla vyfotit, respektive - nenapadlo mě nafotit postup. Takže až nyní...
Vůbec se toho nebojte, zejména Janka - je to ve výsledku efektní, slavnostní a moc dobré (úspěšné) pohoštění, ale příprava je opravdu jednoduchá. Pokud umíte štrůdl z kupovaného listového těsta - a to vím, že umíte, nemůžete nezvládnout tohle!! Tady jde spíš o fantazii ohledně kombinování chutí, ale varianty výše uvedené jsou osvědčené, ochutnané a schválené...
Konkrétně: zapnete troubu, vyválíte první část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte druhou část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte třetí část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech. Potřete vejcem, posypete sezamem a zatímco se peče, vyrobíte další tři záviny. Při dobré organizaci máte za hodinu hotovo. Opravdu, nic na tom není. Doporučuji zkusit, jen se připravte na zmatek v kuchyni...
Hrozně moc děkuji za milé komentáře a za bodíky také, samozřejmě .
Vůbec se toho nebojte, zejména Janka - je to ve výsledku efektní, slavnostní a moc dobré (úspěšné) pohoštění, ale příprava je opravdu jednoduchá. Pokud umíte štrůdl z kupovaného listového těsta - a to vím, že umíte, nemůžete nezvládnout tohle!! Tady jde spíš o fantazii ohledně kombinování chutí, ale varianty výše uvedené jsou osvědčené, ochutnané a schválené...
Konkrétně: zapnete troubu, vyválíte první část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte druhou část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech, vyválíte třetí část těsta - naplníte, zavinete, přendáte na plech. Potřete vejcem, posypete sezamem a zatímco se peče, vyrobíte další tři záviny. Při dobré organizaci máte za hodinu hotovo. Opravdu, nic na tom není. Doporučuji zkusit, jen se připravte na zmatek v kuchyni...
Hrozně moc děkuji za milé komentáře a za bodíky také, samozřejmě .
28. 4. 2009 17:36
Ahoj Eli, tak oslava konecne probehne? Musim se priznat, ze jsem doufala, ze sem ty zaviny i s fotkama das Uz kdyz jsi o nich minule mluvila (kdyz se oslava zrusila), tak se mi sbihaly sliny, a to jsem jeste nevedela, jak uzasne vypadaji. Myslim, ze kolegove budou nadseni. Ses moc sikovna, davam bodika (nejradeji bych dala pet, kdyz je patero zavinu, ale bohuzel to nejde. Tak aspon toho jednoho)
28. 4. 2009 12:26
To ses zas jednou vyřádila, co, Eli? Super
28. 4. 2009 10:19
I když mám 2 ks líst.těsta v mrazáku, tak o "tomdle" si nechám "zdát - snít" v noci a budu mlaskat v posteli, na to já nemám Jinak a boďula už letí vesmírem
28. 4. 2009 10:08
28. 4. 2009 10:06
Eli, k tomu není co říct-prakticky už tu bylo všechno řečenoMám dojem, že jsem o nich už od tebe slyšela a zřejmě taky šlo o nějakou slávu. Je vidět, jak to všem chutná, to je dobře a pro tebe úžasná vizitkajasný bod
28. 4. 2009 08:34
Si neskutočne šikovná osoba s neskutočnými originálnymi nápadmi! Vyzerá to tak krásne, že je hriech to načať!
28. 4. 2009 08:24
Nádhera Ty se prostě nenudíš a v pracovním kolektivu musíš být značně oblíbená
28. 4. 2009 08:22
Elizo, nedávala jsi sem už jednou ty fotky závinů? Mám pocit, že už jsem je tu někde viděla, ale teď to nemůžu najít
27. 4. 2009 23:38
Blaničko, neměj iluze o tom, že se Dominik zajímá o moje vaření a focení mého vaření... On fotí zdaleka jiné věci... Na moje první fotky reagoval ve smyslu "že mi to docela jde, ale mám si vypnout blesk" - jako kdybych věděla, kterým čudlíkem...
Za bodíčky děkuji a doufám, že na oslavě bude chutnat...
Za bodíčky děkuji a doufám, že na oslavě bude chutnat...
27. 4. 2009 23:29
Tak to je paráda! Fakt nevím, který závin bych si dala první Bodík!
27. 4. 2009 23:28
Fotky jsou opravdu moc pěkné, co na ně říká syn? O závinech už ani nemluvím a dávám bodík
27. 4. 2009 23:11
Elí, tak to je nádheravůbec nevím, který závin bych si vybrala jako první, všechny vypadají úžasně asi vyzkouším postupně jeden po druhém fotky jsou moc pěkné a ty záviny na nich k nakousnutí každý závin by si zasloužil svůj bodík +
27. 4. 2009 23:03
Přeji krásnou dobrou noc a veselou oslavu narozenin.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 19 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 31 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 33 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 54 minutami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přehled sladkých i slaných dobrot z listového těsta
Jak si připravit slaný bramborový závin: Využijte listové nebo bramborové těsto a naplňte ho zásobami z lednice
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
Další recepty
Tématické fráze: slaný závin slané záviny slaný závin listového těsta slaný listový závin recept na slaný závin slané listové záviny slany zavin recept slaný závin se špenátem slané recepty slané záviny z listového těsta slaný závin z listového těsta slaný závin z listového těsta slané pohoštění listové těsto mascarpone recepty slane těsto na slaný závin slaný štrůdl z listového těsta závin na slano slaný štrůdl náplně listový závin slaný recepty na slané záviny
Suroviny: těsto listové, strouhanka, vejce, semínka sezamová, slanina anglická, kompot hruškový, sýr niva, losos uzený, špenát baby, česnek, mascarpone, sardinky v hořčičné omáčce, vejce, sůl, cibule červená, sýr hermelín, sýr plátkový, brusinky, pesto, chorizo, rajče sušené v oleji, olivy zelené, sýr niva, rajče
Patero slaných závinů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnmJ
32 názorů